18 | Tekemistä lomalleLomailu on parasta. Erityisesti joululomailu, koska silloin koti täyttyy ihanista mausteisista tuoksuista, joka paikasta löytyy herkullisia syötäviä ja tuntuu että laiskottelu on kerrankin sallittua. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä se laiskottelukin jossain vaiheessa alkaa hieman kyllästyttää. Tekee mieli tehdä jotain pelkän oleilun sijaan. Tai mulla ainakin käy näin. Tekemisen ei tarvitse olla mitään suurta jos ei jaksata, mutta jotain vaihtelua tarvitsisi...

Mä kokosin pienen listan lomatekemisistä. Osa niistä on hieman isompia, osa hieman pienempiä. Jotkut kohdat voi toteuttaa yksin, kun taas toisiin tarvitaan useampi ihminen. Yhteistä niille kaikille on kuitenkin se, että ne tuovat loistavaa vaihtelua lomalaiskotteluun, ja ovat ylipäätään kivaa tekemistä. Poimi alta parhaat vinkit omiin tylsyyshetkiisi, tai kokeile toteuttaa joululomallasi vaikka kaikki (jos sulla siis on erityisen pitkä loma).

→ Lautapeli-ilta. Voit kutsua kavereita, tai hoitaa homman ihan oman kodin porukalla. Esimerkiksi tietopelit on aika hauskoja myös kahdestaan, ja lautapelejä noin yleisesti ottaen löytyy ainakin miljoona. Kirjastosta voi lainata uusia, jos oma valikoima jo kyllästyttää. 

→ Nyt on vihdoin aikaa kokeilla sitä uutta ja hankalaa reseptiä, jonka olet ehkä vuoden aikana tallettanut muistiin. Oli kyse sitten makeasta tai suolaisesta, niin kääri hihat ja ryhdy hommiin. Jos onnistut, niin ehkä luomustasi voisi tarjoilla vaikka uudenvuoden herkkupöydässä?

→ Järjestä mahtavin lumisota ikinä. Pyydä kaikki kaverit messiin, jakaantukaa vaikka joukkueisiin ja pistäkää pystyyn aivan massiivinen lumisota. Väitän että illan päätteeksi on kaikilla märät vaatteet ja nauru herkässä. Lämmitellä voi vaikka kuuman kaakaon ääressä!

→ Askarteluilta. Näin ennen joulua voisi hyvin kutsua ystäviä kylään jouluaskartelun merkeissä. Jokainen voisi tehdä koristeita tai lahjoja tai vaikka joulukortteja tarpeen mukaan. Pyydä ihmisiä tuomaan omat askartelutarvikkeet mukanaan, niin sun ei tarvitse huolehtia edes siitä. Pistäkää joululaulut soimaan ja juokaa vaikka glögiä tai kaakaota askarteluiden lomassa.

→ Lähde päiväreissulle vaikkapa naapurikaupunkiin. Joulunaikaan kaikki kylät ja kaupungit ovat pistäneet parastaan koristeluiden ja viihtyisyyden suhteen, joten todennäköisesti nättiä tulee olemaan minne ikinä päätätkin suunnata. Ja jos hieman kauemmaksi jaksaa lähteä, niin esimerkiksi Porvoo, Turku ja Rovaniemi ovat tosi kivoja kohteita!

→ Pyydä lukusuosituksia kaverilta, jolla on samanlainen kirjamaku kuin sulla. Ja jos oikein haluat panostaa, niin lue kaverisi suosittelema kirja vieraalla kielellä. Itse yritän parhaillani ujuttaa saksaa arkeeni, joten saattaa olla että tartun loman aikana vielä saksankieliseen kirjaan (sen tosin täytyy olla lastenkirja, meinaan romaanipituuteen ei mun saksantaidoilla vielä päästä).

→ Pyjamapartyt! Kokoontukaa ystäviesi kanssa jonkun teidän kotiin, ja nauttikaa siitä että kaikilla on kerrankin aikaa. Saunokaa, leipokaa pizzaa ja jutelkaa kaikesta mistä arkena ei ehkä ole ehtinyt. 
4 comments:

 1. Mainioita lomapuuhia. Lisäisin listaan vielä teemaleffamaratonin, sekä pulkkamäen ja lumilinnan rakentamisen, mikäli lumiolot sen sallivat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jooo! Etelään tuli sopivasti luntakin eilen, niin lumilinnan rakentamisen pitäisi sujua ihan mukavasti ^_^

   Delete
 2. Niin kivoja ideoita! Oon suunnitellu näistä ainakin päiväretkeä naapurikaupunkiin ja saa nähdä, tuleeko se toteutumaan :) Lumisotaa en ookkaan pitkään aikaan ollu, se vois olla hauskaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa kivalta, toivottavasti saat toteutettua! :) Ja jep.

   Delete