8 | Pyjama DayJokaiseen jouluun pitäisi mahtua edes muutama sellainen päivä, että ei ole koko päivänä ensimmäistäkään tekemistä tai menoa, ja voi halutessaan himmailla pyjamassa vaikka aamusta iltaan. Voi keitellä kuumaa kaakaota pitkän kaavan mukaan, ja puuhailla kaikkia itselle mieluisia juttuja. Mulle yksi joulun parhaista puolista on rauhoittuminen, rentoutuminen ja kaiken kiireen unohtaminen. Siksi pyjamapäivät sopivatkin ihan erityisen hyvin juuri joulunaikaan. Mulla on monena vuotena ollut vähän turhankin kiireinen joulukuu, mutta tällä kertaa on onneksi hieman eri tilanne. Suurin osa kouluhommista on jo takana, ja viimeisetkin jäljellä olevat kurssit päättyvät ensi viikon aikana. Pyjamapäiviä on siis tiedossa aika monta, ja mä oon siitä superiloinen.Tavallisesti mun pyjamapäivä alkaa sillä, että jään heräämisen jälkeen vielä hetkeksi sänkyyn pötköttelemään. Miksi hosua, kun mitään kiirettä ei ole? Joskus tosin aurinko kurkistaa verhojen lomasta talvellakin, ja silloin olen kyllä salamana ylhäällä. Nautin rennosta fiiliksestä, ja keittelen aamuteetä mun lempitohveleissa. Tai jos on oikein panostusolo, niin vähän hienompi kahvi tai kaakaokin saattaa toimia mun polttoaineena.

Pyjamapäivinä en noudata minkäänlaista rutiinia, vaan rentous tuleekin juuri siitä, että teen täsmälleen sitä mitä kulloinkin tekee mieli.

Useimmiten vietän mun pyjamapäivät sisällä, mutta talvessa on se hyvä puoli, että uloskin voi lähteä pyjamassa eikä kukaan huomaa mitään. Rauhallinen kävelylenkki piristää kehoa ja mieltä, ja sitten tuntuu entistäkin kivemmalta käpertyä milloin minkäkin sisäpuuhan äärelle. Esimerkiksi mun bullet journalin kaikista hienoimmat sivut syntyvät aina pyjamapäivien aikana - on kerrankin aikaa panostaa just niin paljon kuin huvittaa.Mun lempparitekemistä pyjamapäivinä on:

→ Joululaulujen laulaminen. Kovaa, ja tietysti kaikki lempparit kerralla. J ei mitenkään erityisesti fanita joululauluja, joten säästän kaikkein antaumuksellisimmat lauluhetket omiin pyjamapäiviini.
→ Lukeminen. Mun lukulistan kärkipäässä on tällä hetkellä China Rich Girlfriend ja pikkaisen kiinnostaisi lukea myös Keisari Aarnio. Jälkimmäisen taidan tosin säästää joulun jälkeiseksi luettavaksi, meinaan se saattaisi hieman latistaa joulutunnelmaa...
→ Fiilistely. Välillä on parasta vain olla. Makoilla ehkä sängyllä silmät kiinni ja kuunnella musiikkia. Tai mikä ikinä siinä hetkessä tuntuukaan parhaalta. Mä oon tässä kuussa kuluttanut urakalla kaikkia tubesta löytyviä "relaxing instrumental christmas music" -tyyppisiä videoita, joista saa kivaa taustamusiikkia jopa tunneiksi kerrallaan.
→ Youtuben katsominen. Ihanan moni tubettaja osallistuu tänä(kin) vuonna vlogmasiin, joten jouluista katsottavaa on taatusti kuukauden jokaiselle päivälle. Ainakin sinne aattoon asti siis.
→ Leipominen. Kyllä, leipoa voi vaikka pyjama päällä. Meidän on tarkoitus hankkia leipävuoka mahdollisimman pian, niin ehtisi kokeilla saaristoilaisleivän leipomista vielä tänä jouluna. Ja jos ei jaksa ihan niiiin paljoa panostaa, niin pelkkä kaakaon keittelykin on aika jees!
→ Bloggaaminen. Ja blogien lukeminen. Yksi sellainen tekeminen, joka saa mut taatusti joulumielelle, on joulukalenteripostauksen kirjoittaminen. siksi bloggaaminen on erityisen ihanaa just tähän vuodenaikaan. Sama blogien lukemisen kanssa, sillä tosi moni mun seuraamista bloggaajista on tekemässä kalenteria tänä vuonna (jes).
→ Koti span järkkääminen. Parasta on vetää jalkaan kaikkein pehmoisimmat sukat, ja väsätä itselleen kotitekoinen kasvonaamio. Tai kuuma jalkakylpykin on aika ihana näin talvisin.
→ Kaikenlainen näpertely. Askartelu, maalaaminen, bujoilu, mitä vain. Etenkin päivän kääntyessä iltaan on ihana penkoa askartelulaatikosta kaikki kauneimmat värit ja tarvikkeet, ja ryhtyä puuhailemaan.


6 comments:

 1. Pyjamapäivät ovat kyllä parhaita, ja sellaisia oon kaipaillutkin! Tänään sain pitkästä aikaa nukkua ihan rauhassa pitkään ilman herätystä, ja on tää vaan niin ihanaa. Sun listan kanssa on kyllä paha mennä pieleen!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Oi, pitää ehdottomasti itsekin etsiä aikaa pyjamapäivälle joulun aikaan! Aivan parhaita päiviä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä, rentouttaa ihanasti ^_^

   Delete
 3. Mä en oo varmaan moneen vuoteen pitänyt ihan täydellistä pyjamapäivää :o Sellanen ois kyl ihana viettää joskus, kiitos muistutuksesta ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. ♥! Pyjamapäivät on siitä kivoja, että rentoilun lisäksi pyjama päällä ei jaksa stressaantua yhtään mistään :D

   Delete