IltahämärässäMeillä on ollut ihan superpitkä joululoma, ja se jatkuukin vielä parin päivän ajan. Iso osa lomasta ollaan vietetty mun vanhempien luona maalla, jossa ollaan ulkoiltu paljon, pelattu lautapelejä ja tietysti popsittu jouluherkkuja. Oli ihana nähdä kaikkia pitkästä aikaa, ja juhlia joulua siellä suunnalla. Tultiin kotiin vasta viikko sitten, ja ollaan sen jälkeenkin viiletetty paikasta toiseen aika monena päivänä. Tämä torstai oltiin kuitenkin varattu ihan vain kotona olemiseen ja kaikkeen kivaan arkiseen puuhailuun. Ei mitään menoa, pelkkää rentoilua ja olemista. On ihana olla pitkästä aikaa kunnolla kotona!

Kun puhutaan kivasta kotoisasta puuhailusta, sekä musta ja J:stä samassa lauseessa, niin voi olla varma että ruoka liittyy kuvioihin jollakin tavalla. Aamupalaksi mä väsäsin turkkilaisia munia Nigella Lawsonin ohjeen mukaan. Itse dippasin tuoretta leipää turkkihässäkkään aivan onnessani, mutta J ei ollut yhtä vakuuttunut. Yhdestä asiasta oltiin sentään yhtä mieltä: uppomunien eli niiden ilman kuorta keitettävien munien tekeminen on Lawsonin ohjeella ihan naurettavan helppoa. Käytiin tänään myös pitkällä kävelylenkillä just hetkeä ennen pimeää. Alkumatkasta otin muutamia kuvia, mutta loppumatkasta olisi jo tarvinnut jalustaa tärähtämättömiin kuviin. Bongasin instagramista viime kuussa aktiivisuushaasteen, jossa tarkoitus on tehdä jotakin aktiivista joka päivä kuukauden ajan. Haasteen jälkeen lenkille lähdöstä ja sen sellaisesta on toivon mukaan tullut jo tapa. Puhuinkin tästä jo uuden vuoden videolla, mutta mä siis ajattelin kokeilla aktiivisuushaastetta nyt tammikuussa. Ainakin tähän asti on mennyt ihan ookoosti. On helpompi lähteä ulos kun siihen on jokin syy - vaikka vain tällainen haaste. Tämän päiväiselle kävelyllekään ei olisi välttämättä muuten tullut lähdettyä. Mutta onneksi mentiin, nimittäin nää lumiset talvipäivät on  aivan järisyttävän kauniita. 

Tällä hetkellä liedellä porisee meidän illallinen. J:n bravuureja on erilaiset liemet, ja tätä nimenomaista kalalientä onkin keitelty jo aamupäivästä asti. Enää tarvitsee paistaa kala, koota keittoon tulevat ainekset lautaselle, siivilöidä liemi ja kaataa sekin mukaan, niin päästään kalakeiton äärelle. Kiinnostaisko teitä kuulla reseptiä tälle keitolle? En toki ole vielä itsekään maistanut valmista sapuskaa, mutta J:n tuntien tulossa on taatusti hyvää. Liity lukijaksi tästä.

4 comments:

 1. Mä oon kans nyt vaan ollut ja ottanut rennosti! Tammikuussa on hiljaisempaa töissä, joten vapaata on enemmän ja vitsi se tuntuu ihanalta! <3 Mun pitäis kans osallistua johonkin ulkoiluhaasteeseen, kun mun päivät menee oikeesti vaan sisällä peiton alla, hah! :D

  Ja kalakeitto-ohje kelpaa ainakin mulle! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kuulostaa ihanalta! Hahah ei mikään ihme, että kylmänä talvipäivänä tekee mieli vaan käpertyä peittoon :D

   Delete
 2. kauniita talvi kuvia <3 ja keitto kuulostaa kyllä hyvältä 8) nyt alkoi itselläkin tehdä mieli pitkästä aikaa kunnon kalakeittoa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Pitää lisätä sen resepti tänne blogiin lähiaikoina!

   Delete