maanantai 3. kesäkuuta 2019

Fresh Asian Style Noodle Salad

Tämä on niitä ruokia, joita ei oikeastaan ollut tarkoitus postata mihinkään, mutta lopputuloksesta tulikin niin hyvä, että kamera oli pakko hakea esiin. Ja toimiihan tämä postaus samalla itselleni muistilappuna, kun seuraavan kerran tekee mieli herkullista nuudelisalaatia. Limen ja korianterin liitto on sitäpaitsi mun kestosuosikki keväästä ja kesästä toiseen!

This is one of those foods that I didn’t mean to post anywhere, but that turned out so delish that I just had to crab my camera and write the recipe down. Next time I’m craving some good noodle salad, this blog post will be good reminder to me. Besides, lime and coriander are my absolute favourites every spring and summer! 



Raikas Aasialaisvaikutteinen nuudelisalaatti (english below)

Tarvitset:
2 annosta täysjyvä-munanuudelia
½ pussia vihreitä (pakaste)papuja
½ pussia (pakaste)soijapapuja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 suurta herkkusientä, tai vastaava määrä pienempiä
1 punainen chilipaprika
n. 2 cm pala inkivääriä
½ jäävuorisalaatti
2 isoa porkkanaa
n. 10 cm  pala kurkkua
½ limen mehu
soijakastiketta
tuoreta korianteria

Tee näin:
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
2. Kypsennä pakastepavut niin ikään ohjeen mukaan, ja kaada vesi pois. 
3. Pilko valkosipuli ja sipuli, ja kuullota niitä pannulla. Pilko myös sienet ja chili, ja raasta inkivääri, ja lisää nekin pannulle. Kypsennä hetki, mutta älä päästä sieniä lötkööntymään. 
4. Suikaloi jäävuorisalaatti (veitsellä) ja porkkana (kuorimaveitsellä), sekä pilko kurkku.
5. Lisää kaikki ainekset kulhoon, mutta varo etteivät kypsennetyt raaka-aineet ole liian kuumia. Huuhdo nuudelit ja pavut tarvittaessa kylmällä vedellä. Purista sekaan limemehu, ja makusi mukaan soijakastiketta ja korianteria. Sekoita huolella, ja nauti. 



Fresh Asian Style Noodle Salad

You need:
2 pacs of whole wheat egg noodle
½ bag of (frozen) green beans
½ bag of (frozen) soy beans
1 onion
1 clove of garlic
3 large mushrooms
1 red chili pepper
2 cm piece of ginger
½ iceberg lettuce
2 large carrots
10 cm piece of cucumber
½ lime, juiced
soy sauce
fresh coriander

How to:
1. Cook the noodles according to the package. Drain.
2. Do the same to frozen beans.
3. Chop the garlic and onion, and sauté them in the pan until soft. Chop the ginger, chili and mushrooms, and add them to the pan. Cook for a moment, but don’t let mushrooms to get too mushy. Let everything to cool down a bit.
4. Slice the iceberg lettuce, carrots and cucumber. 
5. Add all the ingredients into one large bowl. Spice with lime juice, soy sauce and fresh coriander. Mix together and enjoy. 

Subscribe here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti