I Am Moving To GermanyVihdoin mä pääsen jakamaan nämä koko kesän mielessä pyörineet uutiset teidän kanssa. Mä lähden nimittäin täksi talveksi vaihtoon Saksaan! Ihan mielettömän siistiä ja sairaan jännittävää samaan aikaan. Eikä lähtöön ole enää kovin montaa päivää, sillä mun koulu siellä alkaa jo tässä kuussa. Hui.

Finally I can share the news with you, that have been on my mind the whole summer. I'm moving to Germany for this winter for my exchange studies! Amazing and so very exciting at the same time. There aren't too many days left before my departure, either. My studies there will begin this month!

Mun koko kevät ja kesä on sujunut ensin hakemuksia ja lippulappuja täytellen ja sitten ihan vain jännittäen. Ensin piti jänskätä sitä että osaanhan nyt kaiken tämän paperityön oikein, ettei vaihto nyt väärin täytettyihin papereihin kaatuisi, sitten jännäsinkin jo asuntolapaikkaa ja nyt lopulta enää vain itse lähtöä. Täytyy tosin sanoa, että saksalaiset on osanneet tehdä tän vaihtoprosessin ihan äärimmäisen helpoksi. Joka asiaan löytyy tarkat ohjeet ja listat, mitä pitää olla tehtynä milloinkin, ja ensimmäisen viikon ohjelmaa vilkaistuani totesin, että silloinkin näyttäisi olevan vielä aikaa hoitaa joitakin lippulappusia, jos niitä ei vaihtoon mennessä ole saanut hoidettua.

I've spent the whole spring and summer first with paperwork and then just being nervous. First I wasn't sure if I was doing all that paperwork correctly, then I waited for information about my accommodation there, and now I'm just nervous and excited about the departure. I must say though, that Germans do know how to make an exchange as easy as possible. There was a step-by-step instruction for everything and lists for things that need to be completed prior to arrival. There seems to be some "get your paperwork done" -time even after arrival.

Ihan vielä en oikeastaan ole ihan kunnolla tajunnut, että oon oikeasti lähdössä Saksaan tässä kuussa, mutta eiköhän asia kirkastu viimeistään siinä vaiheessa kun raahaan matkalaukkukuormaani pitkin vieraan kaupungin katuja… Tsekkaa alla olevalta videolta vähän enemmän syitä vaihtoon lähdölle ja mun maavalinnalle. Jaan videolla myös pari asiaa, joita eniten odotan vaihtoajalta.

I haven't really realized yet, that I'm actually moving to Germany this month, but I'm sure that will be very clear by the time when I'm carrying my suitcases around a foreign city. 

Jos sulla on jotain video- tai postaustoiveita vaihtoon (tai Saksaan yleisesti) liittyen, niin kommentoi ihmeessä! Olisi kiva päästä toteuttamaan teidänkin ideoita. 

Unfortunately the video underneath is only in Finnish, but if you wish to know something about my time in Germany, feel free to comment! It would be nice to execute your ideas too.Subscribe here.

4 comments:

 1. Paljon tsemppiä muuttoon! Ihan tosi mahtava kokemus varmasti tiedossa *.*

  ReplyDelete
 2. Hieno juttu! Ulkomaille lähtö ja varsinkin sen kielen oppiminen on tärkeä taito. Tsemppiä kovasti ja laitahan kuulumisia aina vähän väliä. Iso peukku!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon ihan samaa mieltä! Kiitos paljon ^_^

   Delete