Pumpkin Spice And Everything NiceSyksy on vihdoin tullut Saksaankin. Sade ropisee ikkunaan harva se ilta, säät on muuttuneet koleammiksi ja puutkin vaihtavavat väriä yksi toisensa jälkeen. Kun tulin tänne syyskuun puolivälissä, oli säät kuin Suomen kauneimpana kesäpäivänä. T-paita ja hame oli kaikki mitä ihminen tarvitsi. Lokakuun vaihde toi kuitenkin mukanaan tuulahduksen raikasta syysilmaa, ja nyt ulos mennessä täytyy jo varustautua sateenvarjolla ja paksulla kaulahuivilla. Mä oon tästä muutoksesta aika iloinen; mun lempivuodenaika on täällä.

Autumn has finally arrived to Germany. It's been raining on many days in the past few weeks, weather is getting colder and the trees are changing colours one after another. When I came here in the mid-August, the weather was still like in the most beautiful summer day in Finland. T-shirt and a skirt were all that I needed. October, however, brought some crisp autumn air with it's arrival, and now I already need an umbrella and a thick scarf when going out. I'm more than happy with the change though; my favourite season is finally here.

Tänä syksynä tulee pakostikin keskityttyä enemmän vaihtojuttuihin kuin syksyisiin asioihin, mutta toivon että ehdin nauttimaan mahdollisimman paljon molemmista. Saksaan saavuttuani ostin heti ensimmäisenä kurpitsalaten, ja oon ilolla bongaillut lisääntyviä syksyn merkkejä. Yhtenä yönä oli oikea syysmyrsky, ja makasin vain pimeässä huoneessa kuuntelemassa sateen pauhua. Laitoin siitä pienen videonpätkän instastooreihin, ja tajusin vasta jälkikäteen että aika moni taisi luulla videon kohinaa tuuleksi. Todellisuudessa satoi niin rankasti, että ulkona pauhasi samaan tapaan kuin kovalla tuulella.

This autumn I'll naturally be more focused on the exchange happenings than autumnal things, but I hope I'll have enough time to enjoy them both. The first thing I did on my arrival day was to buy a pumpkin spice latte, and after that I've been spotting signs of autumn here and there. One night here was a real autumn storm, and I just laid on my bed in a dark room listening to the rain. I posted a lil video about it on my ig-story, but realized afterwards that people maybe thought the sound on it was just strong wind. In the reality it was raining so hard it sounded like wind.Mä en nauti niinkään siitä että on kylmää ja märkää, vaan siitä, millaisen tunnelman syyssateet tuovat tullessaan. Kauniina päivinä voi lähteä ulos ihailemaan ruskaa, ja sateella ja myrskyllä voi sytyttää pari kynttilää, keittää kupillisen kuumaa juotavaa ja käpertyä nauttimaan rauhallisesta koti-illasta. Syksyisin luonto on mun mielestä kauneimmillaan, niin auringolla kuin sateellakin.

Getting cold and wet is not the part I enjoy about rainy days, but the atmosphere they bring along. On a beautiful autumn day you can get outside to see some beautiful colourful trees, and on a rainy or stormy day you can cosy up at home, pour yourself a hot drink and just sit there enjoying the moment. I think autumn is the most beautiful time of a year, on both sunny and rainy days.

Palataan ihan pian taas saksajuttujen kanssa, mutta halusin vähän hehkuttaa mun lempivuodenaikaa tähän väliin. Sain vihdoin editoitua lupailemani eka viikko saksassa -videon (se on läppärillä yllättävän hidasta!), joten sellaista on luvassa seuraavaksi! Muista laittaa mun tubekanava (klik) seurantaan niin saat nopeasti ilmoituksen uusista videoista.

I'm going to be back really soon with posts about Germany, but I just had to share some autumnal bits first as it's my favourite season. I also finally finished editing the "First week in Germany" -video I've promised to you (I didn't expect editing with a laptop would be that slow), so that's what's coming next! Remember to subscribe me on youtube (click) if you're interested in seeing more videos.Subscribe here.

2 comments:

  1. Oi miten ihanaa, että siellä on nyt syksy! Täällä pohjoisemmassa Suomessa on jo satanut lumi ja värit peittyvät sen alle, harmi kyllä... Vielä olisin mielellään ihastellut syksyn värejä! Ota kaikki irti siitä Saksankin syksystä, vaikka toki vaihtojutut pyörivät paljon mielessä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep! Oonkin katellut instagramista miten Suomessa asuvat tutut on jo jonkin aikaa laittaneet aika lumisia kuvia :D Kiitos, yritän parhaani ^_^

      Delete