5 - Christmas Spiced Müsli



Joulukuussa tekee mieli maustaa kaikki ruoka ripauksella kanelia. Erityisen hyvin jouluiset mausteet sopivat itse tehtyyn mysliin. Kun tekee kerralla isomman annoksen, voi joulumysliä syödä aamupalaksi pitkin joulukuuta, tai vaikka paketoida kauniisti ja antaa kaverille lahjaksi. Mä unohdan helposti syödä aamupalan, varsinkin kouluaamuina, mutta ehkä tää joulumysli houkuttelisi mut syömään aamupalaa niinäkin aamuina kun ei oikeastaan ehtisi... Joka tapauksessa, nappaa tosta alta resepti talteen, jos tekee mieli päivittää perusmysli vähän jouluisempaan versioon!

In December I like to spice all the foods with cinnamon. Christmas spices go especially well with self-made müsli. When you make a good amount of müsli at once, you can spend the rest of December eating it or maybe wrap it nicely and give to a friend as a present. I often forget to eat breakfast, especially in those mornings when I need to go to school, but perhaps this christmas spiced müsli makes me want to eat breakfast even when I don't have that much time... Anyway, check the recipe below if you'd like to upgrade your basic müsli to a more festive one!



Joulumaustettu mysli


Tarvitset:
n. 50 g kuivattuja omenasiivuja (pilkottuna about desin verran
1 dl karpaloita kuivattuja
½-1 dl pähkinöitä
1 dl aprikooseja
4 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
2 tl piparimaustetta
Pari tipaa vaniljaa tai ripaus vaniljasokeria

Tee näin:
1. Pilko omenasiivut ja aprikoosit kulhoon. Homma käy ehkä helpoiten saksilla. Lisää kulhoon myös kuivatut karpalot.
2. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Jos haluat välttää sotkua, laita pähkinät ensin kestävään pakastepussiin ja murskaa vasta sitten kaulinta tai muuta välinettä apuna käyttäen. Pussista murskatut pähkinät on helppo kaataa hedelmien joukkoon kulhoon.
3. Sekoita mausteet mukaan tässä välissä, niin että ne tarttuvat tasaisesti kulhon sisältöön.
4. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja sekoita huolella. Nauti vaikka jugurtin ja tuoreiden omenapalojen kanssa.

Christmas Spiced Müsli


You need:
50 g dried apple slices
1 dl dried cranberries
½-1 dl nuts
1 dl dried apricots
4 dl oats
1 tsp grounded cinnamon
2 tsp gingerbread spice
few drops of vanilla extract

How to:
1. Cut the apple slices and apricots and place them in to a bowl. Cutting the fruits is easy with scissors. Add the dried cranberries.
2. Crush the nuts. If you don't want to make a mess, put them first in a ziplock bag and then crush using a rolling pin or another tool. With the ziplock bag, crushed nuts are easy to transport into the fruit bowl.
3. Add the spices now, and mix well. 
4. Lastly, add the oats in the bowl, and mix all together. Enjoy the müsli with yogurt and fresh apples.



Subscribe here.

No comments:

Post a comment