Last Week In GermanyVaihtotalvi hujahti ohi älyttömän nopeasti. Yhtenä hetkenä olin ihan innoissani aloittamassa lukukautta uudessa korkeakoulussa ja vieraassa maassa, ja seuraavassa hetkessä olikin jo aika pakata kamat ja lentää takaisin kotiin. Viimeinen vaihtoviikko on täynnä kaikenlaisia asioita, jotka pitäisi ehtiä hoitamaan, ja toisaalta asioita jotka haluaa vielä tehdä ennen kotiinpaluuta. Se on tietyllä tapaa hyvästienjättöviikko. Halusin muistaa mun viimeisen saksaviikon tunnelmat niin hyvin kuin mahdollista, joten kuvasin pienen vlogin viikon ajalta. Tsekkaa alta, miten mun vika viikko vaihdossa sujui!

The exchange semester flew past so quickly! One moment I'm starting a new semester in a new country all excited, and the second moment I'm already packing my things and about to leave. The last week of exchange is full of things that need to be done, and also things that you just want to do before leaving. Kind of a goodbye-week. I wanted to remember my last week in Germany as clearly as possible, so I filmed some bits and pieces everyday before coming back to Finland. Check it out below! Video only in Finnish.Subscribe here.

2 comments:

  1. Hei! Mainzissa näköjään oli alkamassa Fasching- eli karnevaaliaika ja sen takia soittokunta marssi Faschingsbrunnen (karnevaalisuihkulähteen) ohi soittamaan teatterin portaille. Innokkaimmat juhlijat olivat pukeutunaeet hassuihin asuihin. Niitä hassuja ihmisiä oli sitten enemmänkin, huipentumana 5 katukarnevaalipäivää laskiaisviikonloppuna ja pitkä karnavaalikulkue maanantaina. Suomessa on vain yksi "karnevaalipäivä" vappuna, mutta Reinin rannoilla kokonainen ns. viides vuodenaika,marraskuun 11. päivästä alkaen, mutta juhlitaan vasta loppiaisesta alkaen, ensin sisätiloissa ns. salikarnevaaleja ja lopuksi katukarnevaaleja. Karnevaaliaika päättyi laskaistiistaina ja nyt on paastoaika. Mainz on yksi Fasching/karnevaalipääkaupungeista Saksassa. Kivaa, että näit vilauksen hilpeästä saksalaisesta elämästä. Ei haittaa, että talvella sataa vettä eikä pääse hiihtämään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos taas kattavasta kommentista, aina oppii lisää! Sen tiesinkin, että Mainz on yksi karnevaalipääkaupungeista, ja karnevaaleista muutenkin kerrottiin meille paljon. Se kuitenkin onnistui yllättämään, miten isosti ja aikaisin juhliminen aloitettiin :D Harmi, että karnevaalien pääpäivät jäivät multa näkemättä kun piti jo palata Suomeen, mutta onneksi sain pientä esimakua noista alkuhulinoista edes. No niinpä! Karnevaalit piristävät kyllä koko kaupungin ilmapiiriä, säästä riippumatta :)

      Delete