Sushikokkailua


Sushi on yksi parhaista ruoista, mitä tiedän. Hiihtolomalla vanhempieni luona huomasin, ettei merilevää tai edes riisiviinietikkaa saa paikkakunnan pienestä ruokakaupasta. Kesälomaan varauduinkin sitten hankkimalla merilevää ja riisiviinietikkaa jo valmiiksi. Muut ainekset löytyvät onneksi pienemmästäkin ruokakaupasta. Idhrenniel on täällä piristämässä mun lomaa ja hyvä niin, koska jos joku osaa tehdä hyvää ruokaa, niin Idhrenniel! Kokkasimme eilen sushia. Jostain syystä sushi mielletään tosi vaikeesti kokattavaksi, vaikka ainakin nämä meidän tekemät rullat ovat jotain todella yksinkertaista.

Makirullat

2 kpl merilevälevyä
2 dl sushiriisiä, puuroriisikin käy
riisiviinietikkaa
pieni paketti graavilohta
1/4 kurkkua
1 avokado
1/3 paprikaa

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on keittynyt, kaada ylimääräinen vesi pois ja levitä riisi jäähtymään laakealle alustalle. Pirskottele päälle riisiviinietikkaa.
2. Riisin jäähtyessä pilko kala, kurkku, avokado ja paprika suikaleiksi.
3. Ota yksi merilevälevy ja laita se alustalle kiiltävä puoli alaspäin. Painele päälle riisiä ohuehko kerros. Laita muita täytteitä nauhaksi yhdeltä sivulta vastapäiselle sivulle.
4. Rullaa merilevä täytteineen tiukaksi rullaksi.
5. Leikkaa rulla terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Varo puristamasta tai painamasta liikaa, ettei rulla litisty.
6. Valmista syötäväksi! Voit dipata makirullia esimerkiksi soijakastikkeeseen tai wasabiin.



2 comments:

  1. Pitää kyllä joskus kokeilla ohjetta ! :) kiva postaus ja tykkään sun blogin ulkonäöstä kyllä paljon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iso kiitos! ♥ Ja suosittelen todellakin. Sushi on hyvää, ja yllättävän helppotekoistakin :D

      Delete