Things I Love About Autumn

1. Värit, värit ja värit. Ihan ykkösasia syksyssä. Rakastan värejä yli kaiken, ja syksy saa mut iloiseksi jo ihan punakultaisella loistollaan. Katsoi minne tahansa, joka puolella näkyy punaista, oranssia, keltaista ja kaikkea siltä väliltä. Tykkään!
2. Syksy on hyvää aikaa järjestää partyja ihan pienestäkin tekosyystä. "Hei katso, yksinäinen kukka on selvinnyt hengissä. Eikös tää tarkoita, että teekutsujen aika?" Ihan mikä tahansa on tarpeeksi suuri syy juhlia, jos vain juhlia tahtoo. Eiköhän siis laiteta juhlat pystyyn!
3. Vastapainoksi juhlimiselle, syksy on hyvää aikaa myös ihan vain käpertyä viltin alle maailmaa piiloon ja lukea hyvää kirjaa. Milloinkaan muulloin ei ole yhtä hyvää tilaisuutta keskittyä lukemiseen, kuin nyt. Sitäpaitsi täydellinen tunnelma ei muuta vaadi kuin sateen ropinaa ulkona, pehmoisen viltin ja hyvän kirja, johon sukeltaa.
4. Aktiivisempina sadepäivinä voi mennä ulos hyppimään. Sateessa voi juosta ja pyöriä ja riehua, ei  kaikkea hauskaa ole varattu pelkästään lapsille. Pikkusisko toimii hyvänä tekosyynä, jos et uskalla yksin mennä pomppimaan vesilätäkköihin.
5. Kynttilät. Tuoksukynttilät, lämpökynttilät, tavalliset kynttilät - ihan sama mihin niistä tuikkaa tulen, kunhan tuikkaa johonkin. Kynttilät ovat ihania tunnelmanluojia ja pelastavat päivän silloin, kun sähköt katkeavat syysmyrskyn takia. Välillä on hyvä ottaa ihan rennosti, sytyttää muutama kynttilä ja hengittää syvään.
6. Halloween. Rakastan kummituksia, noitia, luurankoja ja kaikkea halloweeniin kuuluvaa. Kurpitsalyhdyt ja muu halloweensälä on vain paljon tyylikkäämpää kuin pääsiäisen suloiset pikkunoidat. Sääli, että halloween osuu Suomessa pyhäinpäivän kanssa samoihin aikoihin. Luultavasti siksi se ei ole saavuttanut niin suurta suosiota täällä. Mutta onneksi mikään ei estä juhlimasta halloweenia etukäteen, mä oon ollut tän syksyn aikana jo halloweenpartyissa haha.
7. Saa pukeutua paksumpiin vaatteisiin. Kesällä voi rennosti vetää päälleen topin ja shortsit, mutta kaikki mun kivoimmat vaatteet soveltuu pääasiassa syksyyn. Just sopivan lämpimiä viileneviin iltoihin, mutta silti tarpeeks viileitä, ettei läkähdy jos aurinko sattuukin paistamaan. Syksyllä oon tyylikkäämpi kuin muulloin.
8. Kuumat juomat. Oon teen suurkuluttaja, oli vuodenaika mikä tahansa. Etenkin vihreää teetä vedän enemmän kuin mitään. Syksyllä teekin maistuu paremmalta, kuuma juoma lämmittää, kun ulkona on kylmää. Syksyisin juon myös kuumaa kaakaota ja satunnaisesti jopa kahvia. Parhautta!
9. Kaikki hillotaan ja säilötään ja omenasta tehdään omppupiirakkaa. Mä en ite oo säilönyt mitään ainakaan kokonaan ite, mutta oon ollut pienestä asti äidin ja mummon apuna mehustamassa ja hilloamassa kaiken maailman marjoja ja omenoita sun muuta. Säilöminen kuuluu syksyyn, ja se mitä ei säilötä, leivotaan piirakaksi tai muuksi. Noms.
10. Syksyllä tapahtuu kaikki. Talvella vaan lahnaa ja kesällä vaan lahnaa, mutta syksy on aina täynnä ohjelmaa. Ja se sopii mulle täydellisesti, tykkään olla menossa joka suuntaan. Syksyllä mä tunnen olevani elossa.

13 comments:

 1. Mä tykkään väreistä ja kynttilöistä myös, mun pitäs varmaan itseasiassa käydä kynttiläkaupoilla kun mulla ei vielä ole kotona yhtään mitään.. :) Tosi kiva postaus hyvää energiaa! Mä en ite vaan niin tykkää syksystä.. :D

  http://emotytto.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käy ihmeessä, munkin kyl pitäis käydä täydentämässä varastoja.. :D Kiitos!
   Syksy jakaa aika voimakkaasti mielipiteitä, ja pitää munkin myöntää et kylmyys ja loppusyksyn sateet ja loska ei ihan niin iske.

   Delete
 2. Mahtava postaus, mustakin syksyssä on paljon kaikkea hyvää ja syksy on mun lempivuoden aika :) Ja voin todellakin samaistua tuohon viimeiseen lauseeseen!

  ReplyDelete
 3. I could totally relate to this! Oikeesti noi oli niin totta, varsinkin kaakao ja peiton alle meneminen, mä kun en nyt oon niin party-ihminen että tekisin mitään muuta. Harmittaa ettei oo ketää kenen kanssa juhlia halloweenia :( mä haluaisin kokeilla kaikkii asui ja kaikkee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Möörh kaikki juhlat mihin saa pukeutuu jotenki jännästi on ihan parhautta! D:

   Delete
 4. tällä sun blogilla on tosi kiva nimi, mistä sä tän oot keksiny? (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaveri tartutti muhun jossain vaiheessa yhdyssanojen yhdistelybuumin (blogin nimihän tulee periaatteessa sanoista revontuli + tulipalo). Sit yhtenä iltana tää nimi ilmesty päähän ja jäi pyörimään sinne. Lopulta oli pakko tehdä blogi tällä nimellä. Tällä kertaa siis nimi loi blogin, eli päinvastoin ku yleensä :D

   Delete
 5. Tää postaus oli jotenki vaan ihana, sillä tekstiä oli kiva lukee + oot kyllä noissa kaikissa asioissa ihan oikeessa!

  ReplyDelete
 6. Olipa paljon hienoja asioita syksyssä ♥ tässä oli myös perinteisiä juttuja, ja myös sellasia mitä ei aina näe ''parhaat asiat syksyssä'' listoissa (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä listasin omat suosikit :D Yritin vältellä niitä mitkä on joka listalla, vaikka varmaan niitäkin mukaan tuli.

   Delete
 7. Hihi, mä niin komppaan näitä kaikkia! :) Syksy! ♥

  ReplyDelete