Joulutunnelma tekee tuloaan

 Eilisessä postauksessa vähän sivusinkin jo kaikkea sitä, mikä mun mielestä kuuluu jouluun. Ajattelin avata teille nyt vähän tarkemmin asioita, jotka luovat joulun. Mitä ilman mä en pärjäisi?

Perhe on mulle kaikista tärkein asia joulussa. Mä oon viettänyt joulua välillä mummolassa, välillä mummulassa. Sitten taas ollaan oltu kotona. Vietettiinpä joulua missä tahansa, meillä on aina ollut koko perhe koossa. Paitsi yhtenä jouluna noin neljä vuotta sitten. Oli ehkä maailman hirveintä, kun äiti ei pystynytkään juhlimaan aattoa muun perheen kanssa. Silloin oikeasti huomasi, kuinka tärkeää kaikkien perheenjäsenten on olla paikalla. Ei synny oikeaa joulua ilman rakkaita ihmisiä.

Vähän vähemmän syvällinen jouluntuoja on kynttilä kaikissa muodoissaan. Suuret ulkokynttilät, pienet tuikut ja kyntteliköt luovat kaikki yhtä lailla tunnelmaa. Jouluna saa hämärtää valoja ja nauttia elävistä liekeistä kynttilöissä ja takassa. Kynttilöiden lisäksi mulla on muutama muu joulukoriste, joiden näkeminen saa aina aikaan sen saman joulufiiliksen. Joka joulu pianon tai hyllyn päälle pystytetään kaunis seimiasetelma. Enkelin siipi on paikattu jo moneen kertaan, mutta yhä se vartioi uskollisesti tallin yläpuolella. Jouluaattona kuusta koristeltaessa kaivan aina esiin tähtiköynnöksen. Se on liian värikäs kuuseen laitettavaksi, mutta sängyn kaiteeseen tai muualle se on pakko kietoa. Kun olin pieni, köynnöksestä pudonneet tähdet toivat joulun takaisin, vaikka köynnös olisi pakattu jo aikoja sitten pois muiden joulukoristeiden kanssa.

Haha tärkeimpänä kaikista (mahan mielestä ainakin) on jouluruoka. Mä en ymmärrä niitä, joiden mielestä perinteinen jouluruoka on kuraa. Mä täytän aina vatsani graavilohella ja kaikella muullakin lohella. Lisäksi mätän sisääni itse tehtyä perunalaatikkoa ja salaatteja. Ja kaikkea muuta. Jouluruoat ovat hyviä. Ensin koulun joululounas virittää ajatuksia jouluun, ja sitten aattona pääsee nauttimaan vielä paljon paremmasta ruoasta (anteeks koulu, mut mun vanhemmat tekee liian hyvää ruokaa). Loppukuun saakin popsia ylijääneitä ruokia, mikä ei haittaa mua yhtään. Ainakaan jos lohta on jäänyt paljon.

Mulla oli vaikka kuinka paljon lisääkin näitä tunnelmanluojia, mutta pituus alkaa näyttää siltä, että puolet teistä on lopettanut lukemisen jo edelliseen kappaleeseen. Ehkä on siis aika lopetella tämä luukku, nähdän taas huomenna!

2 comments:

 1. Itsekkään en voisi kuvitella jouluani ilman perhettä. Vaikkakin joulukokoonpanomme muuttuu joka vuosi. Mutta mielestäni ketään ei jouluna saa jättää yksin.
  Tänävuonna ei joulutunnelmaa tuo koristeet, mutta toivottavasti yhteinen aika kylpylässä riittää. Muutenkin vähemmän hösötystä. Parempi onnellinen joulu kuin täydellinen joulu.
  Jouluruuista en itse niin välitä, mutta sekin johtuu vaan mun vatsasta, se ei vaan sulata niitä. Mutta lohen vuoksi olen valmis kärsimään. Vaikka lohi parasta sushin sisällä onkin ;) !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep ei saa! Musta on surullista, ku mm. moni vanhus (ja muutkin) viettää joulua yksin. Se on vaan niin väärin.
   Uu te ootte menossa kylpylään? Kuin siistiä! Ja oon melko varma, että siellä ainakin jotain joulukoristeita on.
   Haha lohi nyt on hyvää missä vaan :D

   Delete