Metsässä


Yksi juoksee suoraan laskevaa aurinkoa kohti. Pitkä suora tie, eikä ketään lähimaillakaan. Tähän aikaan kesästä luonto tarjoaa kauneimmat lenkkimaisemat mitä kuvitella saattaa. Ja suurimmat hyttysparvet. Toinen pakenee hyttysiä sisälle ja tyytyy ihailemaan luontoa ikkunasta käsin. Ei tule kylmäkään, kun viilenevää kesäiltaa katselee seinien sisäpuolelta. Vai onko kylmyys sittenkään niin kamalaa?

Viileänä kesäpäivänä on leppoisaa istua keinussa ja lukea kirjaa. Lenkille voi lähteä vaikka keskipäivällä, ilman että aurinko paahtaa selän karrelle. Kuvat eivät ylivalotu, vaan valoa on juuri sopivasti. Saa pukeutua juuri niin tyylikkäästi (tai tyylittömästi) kuin tahtoo, kun helle ei pakota vähentämään vaatteita minimiin. Olokin on sopivan energinen, viileässä kun jaksaa polkea vaikka naapurikuntaan tai lähteä pelaamaan jalkapalloa ihan eri tavalla kuin keskellä kuuminta hellettä.

En vihaa hellettä. Kuumat kesäpäivät, puoliksi sulanut jäätelö ja vesisota kruunaavat kesän. Välillä täytyy läkähtyä helteeseen ja paeta sitä mereen tai joenmutkaan. Mutta viileydessäkin on puolensa. Maltillisia lämpölukemia taitaa kestää ainakin vielä muutaman viikon, joten otetaan niistä kaikki irti kun vielä voidaan. Puoli Suomea manaa kuitenkin helteitä sitten jos kun ne heinäkuun puolivälin tienoilla tulevat.4 comments:

 1. Ihana postaus, sun kirjotustyyli on aivan huippu :) Ja on kyllä totta, että viileässä jotenkin jaksaa tehdä paremmin - kunhan ei vaan sada koko ajan vettä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ♥ Ja jep, liika vesisade ei oo hauskaa. Oon kyllä kaikesta huolimatta iloinen, että helteet ovat rantautuneet nyt Suomeenkin!

   Delete
 2. Tosi kiva postaus. Ihana kun kävit kommentoimassa mun blogissa niin löysi kivan uuden blogin lukulistaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos hirmu paljon! Ja kiva että löysit uutta luettavaa ^_^

   Delete