Tältä näyttää ysitoistavee

Viime päivinä on ollut niin paljon tekemistä, että oma syntymäpäivä jäi ihan kaiken muun varjoon. Olen istunut junassa puolen Suomen halki, herkutellut mansikoilla ja herneillä ja juhlinut ystäväni häitä. Monissa häissä olen vieraillut, mutta ensimmäistä kertaa pääsin seuraamaan lähietäisyydeltä hääparin valmistautumista, kakkujen koristelua ja hunnun kiinnitystä. Siinä vasta tajuaa, miten paljon työtä yhden päivän eteen on tehty. Juhlassa harvoin tulee ajatelleeksi miten kaikki kakut ja keksit on väkertänyt joku, ja miten jokaisen koristeen asetteluun on käytetty paljon aikaa. 

Pelkkää häähumua ei munkaan juhannus ole ollut. Kävin pikaisesti kääntymässä kotona ja matka jatkui saman tien kaverille juhannuksen viettoon. Grillin puutteessa kärvennettiin perinteiset grilliruoat uunissa ja tehtiin seuraksi salaatti. Illalla saunottiin ja vihdottiin kuten kunnon suomalaiset ainakin. Uitin kokeilumielessä hiuksiani koivunlehtivedessä hoitoaineen sijaan, ja aamulla yllätyin hyväkuntoisista hiuksista. En tiedä oliko kyseessä sattuma vai oikeasti toimiva litku, mutta hiukset olivat ihanan sileät kokeilun jäljiltä. Pitää kokeilla toistekin. Jos joku muukin innostuu testaamaan, niin resepti on hyvin yksinkertainen: Haudo saunavihtoja vesisaavissa muutama tunti, ota vihdat pois ja laita hiukset tilalle. Toimii ainakin mun hiuksiin.

Aamuisia lettikiharoita oli pakko päästä kuvaamaan - kiharat kun ovat mun liukkaissa hiuksissa harvinaista herkkua. Kuvien rauhallisesta tunnelmasta huolimatta rauha on kuitenkin aika kaukana tällä hetkellä. Paikasta toiseen juokseminen jatkuu vielä ainakin viikon, mutta pitää myöntää että viihdyn näin. Kunhan unta saa tarpeeksi, pitkäkään tehtävälista päivää kohden ei haittaa. Hyvää (ja toivottavasti rauhallisempaa) juhannusta teille kaikille!

Postauksen kuvat on ottanut ystäväni Maaret.

12 comments:

 1. Tosi ihana blogi sulla! Sun juhannus kuulostaa ihanalta, mutta toivottavasti liika kiire ei uuvuta sinua ihan puhki. Hyvät juhannukset vielä näin jälkikäteen :)

  http://rhythm-inside.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos! Toivottavasti ei :D Pitää yrittää nukkua tarpeeks ni kaikki on hyvin.

   Delete
 2. Ihania kuvia ja onnea synttäreiden johdosta! :) On kyllä totta, että tekemistä jaksaa kyllä, jos vaan saa levättyä kunnolla ja nukuttua hyvin. Mukavia kesäpäiviä jatkoonkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset ♥ Kivaa kesää sulle myös!

   Delete
 3. Ihana postaus :) Paljon onnea synttäreiden johdosta!

  ReplyDelete
 4. Synttärionnea paljon! Oon huomannu, että omaki kesä on alkanu joko paikasta toiseen matkustaen tai matkustamiseen valmistautuen. Tän kesäkuun kun vielä jaksaa painaa ni heinäkuussa ei mulla oo enää niin paljon ohjelmaa :D

  Tosta grilliruosta tuli mieleeni, että me kavereiden kanssa epätoivoisesti koitettiin sytyttää grilliin tulia ja pari kertaa kävi mielessä, että kai ne makkarat ihan hyvältä uunissaki maistuisi, ku taas päästiin todistamaan vääräksi se vanha sanonta, että ei savua ilman tulta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥
   Haha grillit ja nuotiot on hirveitä, kun ne ei koskaan syty silloin ku pitäis :'D Paitsi kerran saatiin kaverin kans märät puut syttymään kolmella tulitikulla!

   Delete
 5. Nätit on kiharat ^^ Grilliruoka ilman grilliä kuulostaa hyvältä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Ja jep sitä se kans oli! Jos ei ole grilliä ni kyllä uunilla saa ihan tarpeeks hyvää

   Delete