Talvinen Regent's Park


Eilinen  oli upea päivä. Aurinko helli ulkona liikkuvia pitkästä aikaa lämpöisillä säteillään, ja sadekin pysyi poissa iltaan saakka. Siinä missä suomalainen viettää talvensa lumen ympäröimänä, istuu englantilainen talvikuukaudet sisällä tuijotellen harmaata sadetta. Nyt vasta oon ymmärtänyt, mistä puhe Englannin ainaisista sateista johtuu. Talvikuukausina ei juuri muuta tapahdukaan. Eilen kuitenkin oli kaunis ilma, joten pakkohan mun oli lähteä kurkkaamaan vähän seinien ulkopuolista maailmaa.Regents Parkia kaikki kehuvat kauniiksi, mutta itse en ollut muka vieläkään ehtinyt sinne asti. Siispä otin sen kohteekseni eilen. Ja hyvä niin: taisin löytää uuden lempparipaikan. Talvisessa puistossa piilee yllättävän paljon kauneutta, vaikka suurin osa kasveista on talviasussaan. Pulskat oravat nakertavat pähkinöitä, ja linnut tepastelevat rohkeasti ihmisten jalkojen lomasta. Ruoka taitaa näille eläimille tulla vähän kätevämmin kuin itse metsästämällä. Eikä tosiaan tarvinnut kulkea kauas, kun jo näki ensimmäisen lintuja ruokkivan henkilön. Itse kiersin kaaoksen kaukaa. Vaikka linnut kivoja ovatkin, en silti haluaisi niiden peittävän koko näkökenttääni. Niitä ruokkiva mies katosi välillä kokonaan villin lintuparven taakse, ja voin vaikka vannoa että ainakin pari mustelmaa hänellä täytyy tänä aamuna olla. Ei sellaisesta määrästä lintuja voi selvitä vahingotta.Mulla oli ihanan rentouttava aamupäivä. Kiertelin hiljakseen puistoa ja ihailin ympäröivää kauneutta. Luonnostelin muistikirjaan maisemia ja tarkkailin oravia. En tiedä johtuuko saasteista vai mistä, mutta täällä päin kaikilla on hännät kuin hiirellä. Joillakin vähän tuuheampia kuin toisilla, mutta silti jokaisen hännästä näkee läpi ihan kevyesti.Jos joskus matkaatte Lontooseen (mitä todellakin suosittelen!), niin käykää tsekkaamassa Regents Park. Hyde Parkia hehkutetaan paljon enemmän, mutta mun on pakko sanoa että tää vähemmän hehkutettu puisto on oikeastaan paljon kivempi. Tai ehkä mulla vain oli sopiva puistoilumielentila eilen, en tiedä. Mutta anyway, tänne täytyy tulla useamminkin. Lenkkeily noissa maisemissa olis aika huikeeta, kun alkaa lähipuisto jo kyllästyttämään, mutta välimatka on pienoine ongelma. Tuntuu jotenkin turhalta istua tubessa tai bussissa vain siksi, että pääsisi lenkille.


6 comments:

 1. Tätä oli ihan älyttömän kiva lukea näiden ihanien kuvien ohessa. :) Toi orava on niin söppänä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ^_^ Ja jep oon samaa mieltä! Ihanan pulska ja nakertelee pähkinää suurella tarmolla :D

   Delete
 2. Ihania kuvia! ♥ Kyllä täällä Englannissa puistoissa riittää näköjään nähtävää talvellakin... Tänään bongasin muuten ekan kukkivan narsissin meidän naapurista (tosin se oli aika istutetun näkönen, mut mullassa kaikesta huolimatta), eli kevättä kohti ollaan menossa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Täällä kans kukkii puut ja pensaat! Laitan kuvia piakkoim ilmestyvään postaukseen :)

   Delete
 3. Onpa kivannäkösiä kuvia!

  Täytyy sanoa, että tykkään tästä ulkoasusta. Kivan erilainen. Yksinkertainen, mutta kuitenkin värikäs. Loistava keksintö tuo vasemmalla oleva värillinen raita. Tuo kivasti ilmettä ulkoasuun.

  ReplyDelete