Viisi kuukautta Englannissa


Hieman epätodellinen fiilis - oonko muka oikeasti ollut täällä jo lähes puoli vuotta? En sentään ihan, sillä välissä oli useamman viikon joululoma Suomessa. Ensimmäisestä au pair -päivästä on kuitenkin jo viisi kuukautta, mikä tuntuu samaan aikaan huikealta ja todella oudolta. Vasta hetki sitten mä vilkuttelin Suomelle hyvästit ja suuntasin kohti täysin vierasta maata. Nyt talsin Lontoon kujia kuin kuka tahansa lontoolainen, harrastan small talkia naapureiden kanssa ja tilaan vakiokahvilasta taas sen saman capuccinon.

Mulle on tullut yllätyksenä, että britit ovat monen ulkomaalaisen mielestä todella jäyhiä, juroja ja kosketusarkoja - siis mitä!? Suomalaisen silmään ihmiset ovat täällä superkohteliaita, puheliaita, ystävällisiä... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Kaupan kassalla vaihdetaan kuulumisia ja tuntematon vastaantulija saattaa moikata sua ihan muuten vain. Espanjalaisten ja muiden vastaavien suusta kuulee kuitenkin, että britit ovat sulkeutuneita ja ainoastaan pubissa on okei taputtaa keskustelukumppania olalle. Ja silloinkin vain, jos molemmat ovat pienessä hiprakassa. Suomalainen kulttuuri taitaisi tulla heille järkytyksenä, kun jopa "sulkeutuneet britit" pitävät suomalaisia juroina. Muistan vielä, miten innoissaan olin enkkuelämän alussa, kun olin kahvilassa muistanut asioida kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Nyt pleaset tulevat automaattisesti, ja puntien laskeminen sujuu siinä missä eurojenkin. Kaikkeen tottuu, joskin siinä on myös huonot puolensa: brittimaisemien näkeminen ei sykähdytä enää samalla tavalla kuin alussa. Suomiloman jälkeen tosin muistan taas, miksen alussa kulkenut ollenkaan metroilla: bussireitti keskustaan on samalla upea maisemakierros kauniiden talojen ja kukkaistutusten ohi.

Kun arki on alkanut tuntua arjelta, on hyvä aika tehdä suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Suurimman tarmon suuntaan koulupaikan ja kesäloman pohdintaan, mutta myös au pair -ajalle on monen monta ideaa. Vielä on kaikenlaista näkemättä! Barcelona ja Cornwall kiinnostavat juuri nyt eniten, mutta jopa Lontoon sisällä on noin miljoona upeaa paikkaa joissa käydä. Camden Towniin en ole ehtinyt vieläkään, vaikka se on ollut mun to do -listalla alusta asti... Sinne siis mahdollisimman pian! Monta muuta paikkaa olen kuitenkin kolunnut, ihana brunssipaikka ja lelumuseo vain muutaman mainitakseni. Tässä kuussa aion löytää monta kivaa kahvilaa, katua ja kaikkea, joiden parhaimmiston lupaan raportoida myös teille! 


6 comments:

 1. ...siis onko siitä oikeesti jo noin kauan, kun sä lähdit? Mihin ihmeeseen tää aika katoaa! :o Mukavia kahvilareissuja, ne ovat ihan parhaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä muuta sano! Tuntuu et aika on napannut alleen rakettimoottorit tai jotain :D Ja kiitos, oon ehdottomasti samaa mieltä ^^

   Delete
 2. Oi mikä brunssipaikka? :) tarvisin suosituksia, koska kaikki mihin oon tähän mennessä törmänny on ollu pettymyksiä :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ginger&White! Brunssikaverin blogista löytyy enemmän juttua kyseisestä paikasta, jos kiinnostaa :) http://koti-ikava.blogspot.co.uk/2016/01/ruokavinkit-lontooseen-brunssilla.html

   Ite söin siellä lohi-kananmunaleivän ja oli aivan törkeän hyvää ♥ Kuten tossa mun linkkaamassa postauksessakin sanotaan, parempi päivä vierailulle olisi ehkä arkena, niin olisi (toivottavasti) myös vähemmän tungosta.

   Delete
  2. Oi toi sijaitsee ihan mun kotikulmilla vieläpä! Pitää käydä testaamassa, kiitos vinkistä! :)

   Delete
  3. Noni kiva! Toivottavasti tykkäät yhtä paljon kuin me :)

   Delete