Näytät hyvältä tänään

Millainen peilikuva sinua katsoo, jos vilkaiset peiliin juuri nyt? Mua vastassa on suihkunraikas iho ja pyyhkeeseen kiedotut hiukset. Ilme on vähän väsynyt ja nenänpielessä kammottavan punainen näppy. Mutta oikeastaan kuvajainen on silti ihan kivan näköinen. Sellainen, että voisin jopa sanoa ääneen näyttäväni kivalta.

Välillä tuntuu siltä, että maailmassa on koko ajan enemmän ulkonäköpaineita. Enkä varmasti ole aivan väärässä. Mainoksissa tai lehtikuvissa ei näy rypyn ryppyä, ei huonoa ihoa tai tummia silmänalusia. Katoavaa luonnonvaraa ne ovat myös instagram- ja blogimaailmassa, joissa jokainen esittelee parhaita puolia itsestään - joskus vahvankin kuvankäsittelyn avulla. Täydellisiin kaunottariin verrattuna oma naama alkaa äkkiä näyttää ihan vääränlaiselta. Liian iso nenä ja huono iho, ja hiuksetkin menevät väärällä tavalla. Vaikka kuvatulvaan osaisi suhtautua kriittisesti, saattaa se silti alitajuisesti saada uskomaan, että oma naama olisi jotenkin huonompi kuin kaikki muut. Mutta ei se ole. Välillä on niitä päiviä, kun peilistä katsoo ihmisen sijaan suohirviö, mutta välillä olisi hyvä nähdä itsensä myös nättinä ja sopivana.

Kuulin jokin vuosi sitten radiosta lauseen "jokainen on kaunis omalla tavallaan", ja se pitää paikkansa niin hyvin. Just sä oot kaunis just sillä tavalla kuin vain sä voit olla. Sun hiukset, kasvojen piirteet, väritys ja kaikki muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden. Mä otan nyt esimerkiksi omat kaverini. Joukkoon mahtuu hiusvärejä mustasta lähes valkoiseen. On pieniä neniä, isompia neniä, leveitä hymyjä ja pieniä suita. Jokainen heistä näyttää mielettömän kivalta, mutta kukaan ei näytä samalta kuin toiset. Oman naaman suurin virhe saattaa olla jonkun toisen mielestä kiinnostavan persoonallinen juttu, tai ehkä joku ei kiinnitä siihen huomiota ollenkaan. Joka tapauksessa kaikki piirteet ovat osa sitä kokonaisuutta, joka tekee sun ulkonäöstä just sun oman.

Älä siis murehdi vääränlaista nenää tai rumaa leukaa. Katso peiliin ja huomaa se kaunis kokonaisuus, johon ne huonommatkin kohdatkin kuuluvat. Huomaa parhaat piirteesi ja totea, että oikeastaan näytät aika kivalta. Oot ihana just noin, ja haluan että huomaat sen myös itse. Siksi haastankin sut kertomaan, mistä asiasta tai asioista tykkäät kaikkein eniten omassa ulkonäössäsi?

Tuima ilme ja märät hiukset, mutta tuona päivänä oli myös hyvä fiilis omasta ulkonäöstä.

6 comments:

 1. Ihanaa että teit tästä aiheesta postauksen! Niin asiaa ja harvoin tulee tuolla tavalla mietittyä, ihan hyvää muistutusta itsellekin:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ♥ Ja jep näitä juttuja on välillä hyvä pysähtyä miettimään, tosi helposti unohtuu oman itsensä arvostus.

   Delete
 2. Tosi hyvä postaus, kiitos Linda! :-)

  ReplyDelete
 3. Ihanasti kirjoitettu! Kaunis sinä <3

  ReplyDelete