@ Cafe Regatta"Siis voiko tällainenkin kahvila olla olemassa!?" oli ajatus, kun näin Cafe Regatan ensimmäistä kertaa. "Vähänkö siistiä", oli toinen ajatus. En tiedä mitä mä olin paikalta odottanut, mutta ainakaan en mitään siitä millaiseksi se lopulta osoittautui.

Mä olin kuullut Regatasta noin miljoonalta kaverilta, ja useampana viikonloppuna porukka on lähtenyt sinne jossain vaiheessa iltaa. Jostain syystä mä kuitenkin eksyin paikalle vasta muutama päivä sitten, ja saatoin siinä sivussa löytää uuden lempparipaikan (mun pitkälle suosikkien listalle). Täällä kelpaa viettää aurinkoista kesäpäivää, ja ihailla aaltojen loiskintaa ulkopöytien vieressä. Näin kesäisin vedessä loiskii aaltojen lisäksi myös jonkin verran suppaajia (pitäisiköähän  itsekin kokeilla lajia?), ja kirkkovenekin irtautui rannasta meidän siinä istuessamme. Parsakaalinyyttiä mutustaessani tuli mieleen, että Regatan myymät tuotteet ovat hyvin pitkälle samanlaisia, mitä vaikkapa meidän mummo on pistänyt välipalapöytään siellä käydessämme. Hyvää ja kotikutoista siis. Mitään kulinaristisia elämyksiä tai uusia kokeiluja täältä ei ehkä löydä, mutta kotikutoisuus sopii paikan henkeen. Koko sisustus toi mieleen jotain kesämökin ja mummolan ullakon väliltä, ja hauskat tekstit ja täysin yhteensopimattomat koriste-esineet kiersivät seiniä ja pihaa. Mielenkiintoisin juttu oli ehkä nuotiopaikka, jolla saattoi grillata sisältä ostettuja makkaroita. Tätä ei ihan joka kahvilassa näe. Saati sitten sitä että sulle ihan aikuisten oikeasti maksetaan jos käyt hakemassa santsikupin kahvia. En yhtään ihmettele Regatan suosiota, sillä rento tunnelma ja ihana auringonpaiste saivat meidätkin viihtymään paikalla useamman tunnin. Eikä muuten oltu ainoita, sillä tiskille taisi koko ajan olla useamman metrin mittainen jono!

Regatta hakkaa persoonallisuudellaan kaikki kahvilat, missä ikinä oon vieraillut, ja nyt pitää ottaa huomioon että Englannissa tuli koluttua aika moni paikka. Okei, ehkä murokahvila yltää tälle tasolle, samoin puurot. Mutta Suomessa tää on ihan omaa luokkaansa, ja tuun kyllä ihan ehdottomasti käymään täällä vielä monen monta kertaa. 

Onko teistä lukijoista joku ehtinyt käydä Cafe Regatassa? Mua kiinnostais kuulla teidänkin mielipiteitä paikasta, joten antakaas kuulua. 


5 comments:

 1. Oi näyttääpä ja kuulostaapa tuo kahvila todella sympaattiselta :) Missäpäin Suomea tämä siis sijaitsi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tän siitä saa kun postaa just ennen reissuun lähtöä XD Tietenki jotain näin oleellista jää uupumaan. Mutta siis Helsingissä tämä! Täytyy muokata ite postaukseenkin vielä kunhan pääsen taas koneelle...

   Delete
 2. Nyt kyllä pitää mennä itsekkin testaamaan tää paikka, vaikuttaa niin siistiltä! En oo edes kuullut ennen kyseistä paikasta, joten hyvä että tämä postaus tuli vastaan! :-) Helsinkireissukin just sopivasti pian tiedossa.

  ReplyDelete