16 | DIY (maailman helpoimmat) tuikkukipot

Kynttilöiden kulta-aika on parhaillaan menossa, ja ainakin tässä taloudessa tuikkivat kynttilät harva se ilta. Mä oon ollut koko syksyn kauhean laiska asettelemaan mitään mihinkään hienosti, vaan oon pitänyt mun kynttilöitä pienten kahvilautasten päällä. Nyt joulun lähestyessä alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että jotain vähän kivempaa pitäisi saada tilalle, ja niin väsäsin mun kynttilöille söpöt pienet kipot tyhjistä pilttipurkeista. Tämä ohje on tosissaan niin helppo, etten tiedä voiko sille oikeasti edes DIY -titteliä antaa. Aikaa kun menee alle minuutti per tuikkukippo. Mutta onhan nää superkivannäköisiä ikkunalaudalla tai työpöydän reunalla, joten kipaiskaa tekin hakemassa muutama kanelitanko kaupasta ja ryhtykää askartelemaan.DIY TUIKKUKIPOT

Tarvitset: tyhjiä pilttipurkkeja, kaunista narua, kanelitankoja
Ohje menee kaikessa simppeliydessään näin: Kiedo narua purkin suuosan luokse muutaman kierroksen verran, ja tee solmu. Kierrä langat pariin kertaan kanelitangon ympäri ja solmi uudestaan. Päättele langat esimerkiksi rusetilla - voit myös kierittää niitä vielä muutaman kerran purkin ympäri.

Kanelitanko on ehkä se helpoin koriste näihin, mutta esimerkiksi pienestä kuusenoksasta tai söpöstä karkkikepistä saisi myös hauskannäköisiä kippoja.

Millaisia tuikkukippoja teillä on? Saa heitellä purkki-ideoita kommentteihin, koska noiden kanelikippojen lisäksi olisi kiva olla myös muutama muunlainen alusta kynttilöille.9 comments:

 1. Tosi yksinkertanen, mutta kaunis :) multa ei tollaset hommat sujuis ku en tykkää askarrella :D mutta kauniita!

  www.lentosuukkkoja.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nää on niin iisit ettei askartelusta voi kunnolla ees puhua! :D

   Delete
 2. Tosi sulosia! Mulla on vaan jotain kaupasta ostettuja halppis tuikkukippoja jotka ajaa asiansa ihan hyvin :-)

  https://millatt.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en löytänyt mitään tarpeeks kivoja tai ssisustukseen sopivia, ni piti tehdä itse :D

   Delete
 3. Oii miten suloinen!♥ Joskus se vähemmän on enemmän, kuten tässä :') Vitsit pilttipurkeista on moneksi, sillä mulla on huomenna tulossa ohjetta pilttipurkkeihin liittyen, mutta pitääkin hyödyntää niitä myös näin :D

  https://anskisss.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pilttipurkit on käteviä! :D Ja pitääpä mennä kurkkimaan mihin sä oot niitä hyödyntänyt...

   Delete
 4. Oi että miten kaunis! Testiin! :-)

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete