22 | Lukemista joululomalle

Mä olin pienenä ihan hullu lukutoukka. Saatoin hyvin mennä koulun jälkeen kirjastoon, lainata neljä kirjaa (Neiti Etsivien kokoluokkaa), lukea ne illalla ja toistaa saman kaavan seuraavana päivänä. Ja taas seuraavana. Enää en lue kirjoja ihan näin hulluun tahtiin, mutta lukeminen on edelleen yksi mun lempparikeinoista rentoutumiseen. Joululomalla siihen on kerrankin kunnolla aikaa, ja oonkin miettinyt jo etukäteen, mitä aion tällä lomalla lukea. Kokosin tuohon alle kaksi listaa, joista ensimmäisessä on muutamia kirjavinkkejä teille, ja toisessa kirjoja mun omalta lukulistalta. KIRJAVINKKEJÄ

 1. Jenny Colgan: Christmas Surprise - Ihana, joulufiilistä takuuvarmasti nostava hömppäkirja. Takakannessakin kuvaillaan, että tämä kirja on tarkoitettu ihmisille jotka pitävät ilosta, toivosta ja ruoasta.
 2. Markus Zusak: Kirjavaras - Loistava valinta, jos pitää vähän vakavemmista aiheista. Holokausti on aiheena jo todella kamala, mutta Kirjavaras on tämän hirveän puolensa lisäksi myös todella kiinnostava ja mukaansa tempaava kirja.
 3. Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa - Okei, tätä kirjaa en ole oikeasti lukenut ekaa lukua pidemmälle (luin sitä kylässä), mutta sarjan toisen osan luin lähes kokonaan (luin toisessa kylässä), ja vahva suositus molemmille kirjoille! Mikäpä sen piristävämpää joululomalle kuin vanhainkotielämästä ja hauskoista mummeleista kertovan kirjan lukeminen. Lindgren kirjoittaa hauskasti ja mukaansatempaavasti, joten sanoisin että Kuolema Ehtoolehdossa on aika täydellistä luettavaa joululomalle. Aion itsekin lukea tämän loppuun vielä tän vuoden puolella.MUN "TO READ" -LISTA (ja vähän vinkkejäkin)

 1. Jenny Colgan: Christmas at the Cupcake Cafe - tykkäsin hirveästi Colganin Christmas Surprisesta, joten lisäsin mun joulun lukulistalle myös tämän. Täydellistä lukemista esimerkiksi aattoiltaan, tai tämän päiväiselle monen tunnin automatkalle.
 2. Jonas Jonasson: Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi - Aloitin joskus kesällä kuuntelemaan tätä äänikirjana, ja alun perusteella voin kertoa että ihan mielettömän hauska kirja! Nyt lomalla ajattelin lukea tämän ihan alusta loppuun, ja lainasinkin sen jo kirjastosta ettei vain unohdu.
 3. J. K. Rowling: Harry Potterit - Joulu on muutenkin sellaista perinteikästä ja muistorikasta aikaa, joten musta on kiva lukea joululomalla myös joitakin vanhoja lempparikirjoja. Potterit on mun ikuisuussuosikki, ja edellisestä lukukerrasta on jo aikaa, joten lueskelen varmaan näitä englanniksi, mutta monena aiempana vuotena olen selaillut muun muassa Viisikkoja ja Pieni Runotyttö -sarjaa. 

Mitä te aiotte lukea joululomalla? Otan mieluusti kirjavinkkejä vastaan, koska noi pari mun lukulistalla olevaa kirjaa ei tuu kestämään kovin kauaa.

10 comments:

 1. Mä jaoin mun blogissa kokonaiset 30 lukuvinkkiä, sillä itsekin oon (varsinkin pienempänä ollut) varsinainen lukutoukka :D Toivottavasti löydät mun listalta muutaman kirjan lukulistalle lisää :)http://jennyjmoments.blogspot.fi/2016/12/luukku-11-lukuvinkit-joululomalle-x-30.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu kiva! Meenkin heti kurkkaa sun kirjavinkit :)

   Delete
 2. Oi, täytyypä ottaa joku näistä työn alle nyt lomalla! :-)

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete
 3. Itselläni olisi tarkoitus lukea Joululaulu: aavetarina joulusta ja Anne Frankin päiväkirja. Mutta kyllä jotkut noista kirjoista pääsee minunkin lukulistalle :)
  http://vesimelooniajameikkeja.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luin sen kans viime jouluna! Joululaulun siis, Anne Frankin päiväkirjan oon lukenut jo joskus aiemmin. Hyviä klassikoita molemmat :) Jos holokausti aiheena kiinnostaa, niin annan vielä extrasuosituksen tolle Kirjavarkaalle. Ihan loistava kirja, jatosi erilainen Annen päiväkirjaan verrattuna, vaikka samasta aiheesta onkin.

   Delete
 4. Kirjavarkaan olen monta kertaa lukenut, superhyvä kirja! Erityisesti kertojahahmo on jotenkin niin mielenkiintoisesti kuvattu, kuten Kuoleman kuuluukin :)

  ReplyDelete
 5. Itse luin ei-niin-jouluisen mustan tikarin veljeskunnan uusimman osan, jossa oli kuitenkin 'ihmisten' joulu sillä hetkellä!:) Kivoja kirjoja olet löytänyt, harmikseen en ole kuullun noista kuin kirjavarkaan ja harry potterit:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva vaan jos et ole kuullut aiemmin, kun nythän on sit paljon uusia kirjavinkkejä :D

   Delete