5 | Helsinki Christmas Market


Suloisenväriset kojut ovat vallanneet Senaatintorin, ja keskellä kaikkea kohoaa valtava, valoin koristeltu kuusi. Joulu on selvästikin lähestyy (jos muuten on sattunut menemään ohi), sillä monessa kojussa myydään pipareita, huopatonttuja ja muuta sellaista. Joululaulut soivat, ja alan väkisinkin hyräilemään mukana. Kylmyydestä huolimatta olo on loistava. 

Me piipahdettiin Tuomaan Markkinoilla heti avajaispäivänä, lauantaina. Mä rakastan markkinatunnelmaa, ja joulumarkkinoissa on vielä ihan oma lisäviehätyksensä. Hirveästi ihmisiä, ja hirveän ihania tavaroita. Olisi tehnyt mieli ostaa ainakin puolet joka kojusta, mutta tyydyttiin napsimaan pieniä maistiaspaloja vähän sieltä sun täältä. Lohipasteijoiden, riisipiirakoiden ja suklaakonvehtien jälkeen päädyttiin ostamaan jäätävä lohimöhkäle, ja syötiin se kahteen pekkaan heti paikan päällä. Läheisessä kojussa myytävä kuuma omenaglögi lämmitti sisukset ja sormenpäät niin, että tarkeni taas ulkona hetken pidempään.Ilahduin kun huomasin, että markkinoilla on myynnissä myös paahdettuja kastanjoita. Enkkumuistot (siellä myydään kastanjoita kaikkialla) tosin taisivat olla isompi syy hymyyn kuin kastanjat itsessään, sillä en edes erityisemmin tykkää niistä. Poikaystävä ei innostunut edes maistamaan, vaikka markkinoin niitä parhaan kykyni mukaan: "Hei kato tuolla on kastanjoita! Kannattaa maistaa, ne on tosi pahoja." Vaikka kai niistäkin joku tykkää.

Joulumarkkinat ja muut joulutapahtumat merkkaavat mulle joulunodotuksen alkua vielä konkreettisemmin kuin yksikään kalenteri tai kuun vaihdos joulukuuksi. Tuomaan markkinoillakin pääsi fiilistelemään joulua ihan kunnolla, ja bongasinpa paikalta jopa joulupukin! Oli hassua nähdä hänet ihan yksin, sillä yleensähän ympärillä pyörii kymmenittäin innostuneita pikkulapsia. 

Tämänvuotiset joulumarkkinat olivat superihanat. Ootteko te ehtineet vierailla vielä missään joulutapahtumissa?


6 comments:

 1. Tommoset joulumarkkinat olisi kyl ihana kokea! Mäntsälässä on joskus tullut käytyä Joulumaassa ja se on kyllä semmonen sesonkiajan nostattaja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulutapahtumat on jotenki niin kokonaisvaltaisia (et niissä näkee kuulee maistaa ja haistaa joulun), et ehkä siks ne onki niin hyviä tunnelmannostattajia :)

   Delete
 2. En oo vielä vieraillut missään joulutapahtumassa, mutta Tampereen joulutori täytyy käydä aina tsekkaamassa :)

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi mustaki olis kiva piipahtaa siellä, ku tähän asti on nähny vaan pk-seudun joulutapahtumii :)

   Delete
 3. Oho, sielläpä on ollut ihmisiä kuvasta päätellen :o Toivottavasti kerkeisin kanssa tuolla Helsingin joulutorilla käymään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo porukkaa oli ihan älyttömästi! Varmaan avajaisten takia oli niin iso ryysis, en usko et ihan joka päivä noin paljoa on :D

   Delete