8 | Itsenäisyyspäivän illallisellaMun mielessä on jo pitkään kytenyt ajatus siitä, että haluaisin joskus järjestää hienon itsenäisyyspäivän illallisen. Joka vuosi itsenäisyyspäivä on kuitenkin tullut ja mennyt ilman mitään illallisia - paitsi siis tällä kertaa. Tänä vuonna lyötiin poikaystävän kanssa kokinhattumme yhteen, linnoittauduttiin keittiöön ja tarjoiltiin viidelle kaverillemme neljän ruokalajin illallinen 99-vuotiaan Suomemme kunniaksi. 

Oli aika siistiä, kun kerrankin oli hyvä syy pukeutua hienosti. Pitkälle mekolle on harvoin käyttöä, mutta itse järkätyt kutsut on loistotilaisuus vähän tuulettaa juhlavaatteita. Mulla se laittautumisosio jäi tosin aika vähiin, kun ruoanlaitto veikin odotettua enemmän aikaa. Jos aiotte joskus järjestää hienot illalliset, niin varatkaa kokkausosioon sellaiset pari tuntia enemmän aikaa kun uskotte tarvitsevanne. Mun pelastus oli helppopukuinen mekko, ja pikainen lettinuttura jonka saan aikaan muutamassa minuutissa. Onnistuin näyttämään ihmiseltä vieraiden saapuessa, eikä tunnelmavalaistuksessa edes huomannut mahdollisia irtohiuksia. Menu meillä rakentui pääosin sillä ajatuksella, että itsenäisyyspäivää olisi kiva juhlistaa suomalaisilla mauilla. Niinpä pöydästä pöytään päätyikin muun muassa mustikoita, lohta ja juureksia. Kokonaisuutta piristivät vähän vähemmän kotimaiset feta ja sitruuna. Mun mielestä ehkä paras osuus koko jutussa oli ruokien asettelu fine dining -tyyliin, ja aika kivoja valmiista lautasista tulikin. Jälkiruoka tosin vähän floppasi ulkonäkönsä puolesta, sillä juustokakku jäi vähän löysäksi vaikka paistettiin sitä reilusti enemmän kuin ohjeessa luki. Mutta maku oli törkeän hyvä. Testatkaa ihmeessä tekin (ohje täällä), jos uskotte että sitruuna-mustikkajuustokakku voisi tehdä kauppansa.

Mulla käy tosi harvoin niin, että mukana oleva kamera makaa unohdettuna nurkassa, mutta tämä kerta on yksi niistä. Ennen illallista ei ehtinyt edes ajatella kuvaamista, ja illallisen aikana puolestaan keskittyi syömään ja sosialisoimaan. Muutaman kännykkäkuvan onnistuin nappaamaan, joten niistä voitte onneksi vähän kurkistella tunnelmaa. Ja hei, minkä päivän kunniaksi voisi seuraavan kerran kokkailla hienosti?


4 comments:

 1. Kiva postaus! Itsekin täytyy joskus järjestyy tuollainen illallinen! Minkäköhän päivän kunniaksi sen vain järjestäisi, vaikka toisaalta, voihan ystäville/perheelle kokkailla hyvää ruokaa ihan "tavallisenakin" päivänä :-) Uutenavuonna voisi kyllä suunnitella vähän hienompaa pukeutumista ja monen ruokalajin illallista.

  http://millatt.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uusivuosi on aika täydellinen aika! Vaikka, kuten sanoit, voihan sitä kokkailla ihan millon vain jos tekee mieli :)

   Delete
 2. Tiedän tunteen, on niin monta kertaa ollut mielessä, että haluaisi kokata suuremmalle porukalle ihan koko kattauksen. Ehkäpä se tämän postauksen innoittamana toteutuu lähiaikoina! :-)

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kokkaa ihmeessä! Onhan siinä duunia, mutta itellä ainakin illallispäivä menee heittämällä yhdeksi tän koko vuoden parhaista ja hauskimmista päivistä :D

   Delete