Lunta tulvillaan

Toivottavasti teillä on ollut ihana ja rentouttava joulu! Mä ainakin oon ottanut superlaiskasti kaikkien syksyn kiireiden vastapainoksi, ja ollut vain. Luin joululahjaksi saamani "Kun mustarastas laulaa" muutamassa tunnissa ja ollaan pelailtu monia lautapelejä sisarusten kanssa (miksei niitä tuu pelattua juuri muulloin kuin jouluna?). Tänään aktivoiduttiin veljen kanssa lenkille ihaniin lumisiin maisemiin, ja ei voi muuta kuin olla onnellinen tästä useamman päivän jatkuneesta lumisateesta. Kun oli varautunut mustaan jouluun, oli aika ihana ylläri saada sen sijaan älyttömästi lunta.

Talvi on musta aika upeaa aikaa; luonto muuttuu valkeaksi ihmemaaksi, voi luistella vaikka läheisen järven jäällä ja käydä laskettelemassa. Pienenä inhosin sitä, kun pitää vuorautua palloksi pärjätäkseen ulkona, mutta nyt vuorautumisestakin on oppinut jotenkin oudosti nauttimaan. Just jees kun kukaan ei näe mitkä kamalat kotivaatteet sulla on takin alla, ja luminen luonto on vain niin uskomattoman kaunista, että kaikki miljoona vaatekerrosta menettävät siinä vaiheessa merkityksensä.

Mä toivon, että lumisadetta saataisiin pian eteläänkin, siellä kun taitaa olla tällä hetkellä aika keväisen kosteaa (ja viikko sitten näin jopa pajunkissoja!). Suuntaan takaisin pk-seudulle muutaman päivän päästä, ja olisi ihana päästä luistelemaan ja nauttimaan talvesta sielläkin. Mutta koska talvesta ei koskaan tiedä, aion ottaa pakkasista kaiken irti nyt kun voin. Ja laiskotella vähän lisää nuuhkien joulutunnelmaa. Kynttilöitä, jouluteetä ja kauniita koristeita jaksaa kevyesti katsella vaikka loppiaisen ylikin, vai mitä mieltä ootte?  Ihanaa ja tunnelmallista alkuviikkoa teille!


4 comments:

 1. Oi eikä, kuulostaa ihanalta joululta! Täälläkin on syöty hyvin ja ehkä vähän liikaakin, mutta se ei haittaa. On vietetty aikaa sukulaisten kanssa ja naurettu paljon. :-)<3

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Oi vitsit kun olisikin tuollaista maisemaa :D voi mä niin haluaisin vaan matkustaa pohjoiseen koko talveksi!

  http://www.riikkamarian.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei muuta ku matkalippuja varaamaan ;) Kyllä viikossakin ehtii oikeesti kokea kunnon talven, ja sillon on ehk enemmän motiakin olla ulkona ku tietää ajan olevan rajallinen ^^

   Delete