Ajatuksia ystävyydestäYstävyyttä on juosta kaatosateessa tulvivan pellon poikki, kun ei jakseta kiertää tien kautta. Ystävyyttä on leipoa mokkapaloja kolmelta yöllä niin, että puoli porukkaa myöhästyy seuraavan aamun bussista. Ystävyyttä on halata tiukasti ja keittää teetä, kun toisella on paha olla.

Mä en osaa edes aloittaa, kun yritän kertoa teille miten paljon ystävyys merkkaa mulle. Mitenpä puet sanoiksi kaikki ne valvotut yöt, hillittömän hauskat läpät ja itkunsekaiset tuskailut milloin minkäkin asian vuoksi. Ystävissä on ihan mieletön voima - he ovat niitä ihmisiä, joiden kanssa jaetaan parhaat naurut ja seikkailut, ja toisaalta myös niitä ihmisiä, joille voi purkaa sydäntään ja joihin luottaa sataprosenttisesti.

Tunnen olevani ihan älyttömän onnellinen, sillä olen saanut elämääni niin monta rakasta ihmistä. Osan kanssa ollaan selvitelty murrosiän myrskyjä, pidetty vaihtelevasti yhteyttä satojen kilometrien päässä toisistamme ja nähdessä taas jatkettu juttua siitä mihin se viimeksi jäi. Toisten kanssa ollaan tutustuttu vasta myöhemmässä vaiheessa elämää, mutta koettu sitäkin enemmän. On ollut huikeita (ja joskus pelottaviakin) reissuja, älyttömiä mutta niin hauskoja päähänpistoja ja tuntikausia jatkuneita keskusteluja. Kiitos että olette olemassa, teette mun elämästä miljoonasti hauskempaa!Ystävyyttä on puhua äänensä käheäksi ja jatkaa vieläkin keskustelua. Ystävyyttä on istua yhdessä kokonainen aamu vaihtamatta sanaakaan. Ystävyyttä on valvoa kouluviikolla pikkutunneille, kun toisella on kriisi menossa. Ystävyyttä on olla paikalla - edes henkisesti - niin iloissa kuin suruissa.

Mä toivon koko sydämestäni, että kaikilla maailman ihmisillä (ja erityisesti just sulla joka tätä luet) olisi ainakin yksi ystävä. Sellainen aito ihminen, jonka outo huumorintaju mätsää täydellisesti sun omaas ja jonka kanssa voi intoilla kokkaamisesta, shoppailusta, prätkistä tai mikä ikinä se teidän juttunne onkaan. Parhaassa tapauksessa niitä ihmisiä on monta.

Moni sanoo, että ystävänpäivä on turha, koska "ystävänpäivä on joka päivä". Niinhän se onkin, mutta totta ihmeessä meidän elämän tärkeimmät ihmiset (muistakaa että perheenjäsenetkin voivat olla ystäviä!) ansaitsevat ikioman juhlapäivän. Tehkää tänään jotain huippukivaa teidän ihmistenne kanssa, älkääkä unohtako hemmotella myös sitä kaikkein tärkeintä; teitä itseänne! Kokatkaa hyvää ruokaa, ulkoilkaa, tai ihan vain olkaa rennosti. Pitäkää superhauskaa tänään ja jatkossakin. Mielettömän ihanaa ystävänpäivää teille jokaiselle. ♥


4 comments:

 1. Siis ihan on pakko kommentoida, että i h a n a blogi sulla! Ulkonäkö on ihans bueno ja sopii blogin nimeen. (Asutko jossain pojosessa vai mistä nimi juontaa juurensa? (Jostain syystä blogistasi tulee mileen Rovaniemi;)
  iidassofia.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, ihana kommentti :) Ja en oo mistään Lapin läheltäkään, mut sen verran pohjoisesta että oon nähnyt tevontulia joitakin kertoja (nykyään asun pk-seudulla). Mut revontulet on niin kauniita, ja jotenkin vaan tuntu sopivalta blogin nimen pohjaks :D

   Delete
 2. Todella ihana postaus! :)

  sannixo.blogspot.fi

  ReplyDelete