The Elephant HouseIso-Britannia on potterfanille oikea unelmien matkakohde, sillä kirjasarjaan liittyviä paikkoja löytyy aina Lontoosta Skotlannin Ylämaille ja takaisin. Potterstudiolla mä vierailin jo au pair -aikanani, samoin monessa muussa Lontooseen sijoittuvassa paikassa, mutta uusin pottermesta mun listalla on eräs sympaattinen kahvila Edinburghissa. 

The Elephant Housen sanotaan olevan Harry Potterin syntymäpaikka, sillä Rowling on viettänyt kahvilassa useita tunteja kirjoittamassa ja taas kirjoittamassa.

Me hiippailtiin kahvilaan hyvin sateisena ja pimeänä iltana, ja paikan ihanan lämmin tunnelma oli ehdottomasti parasta mitä voitiin siinä  tilanteessa edes toivoa. Ei ihme, että Rowling on viihtynyt siellä niin hyvin, hoitaisin itsekin opiskelujuttuja ja blogihommia sieltä käsin, jos asuisin Edinburghissa. Olin jo etukäteen päättänyt, että tällä skottireissulla täytyy maistaa haggista (lampaan mahalaukussa paistettua sisäelinmössöä - ah nam), joten kun sitä sattui elefanttitalon listoilta löytymään, niin pakkohan sitä oli tilata. Kaduin tosin päätöstäni saman tien, koska mulla oli nälkä ja epäilin että pystyykö moista ruokaa edes syömään. Vaan iloinen yllätys kävi, kun ruoka vihdoin saapui. Maku oli jotakin maksalaatikon ja mausteisen jauhelihan väliltä, ja lanttumuusi sopi sen kaveriksi loistavasti. Maailmaa avarrettu siis tältäkin osin. Ja lisäksi tilaamani tee oli kevyesti parasta mitä olen Briteissä juonut!

Ehkä siistein (potter)juttu The Elephant Housessa on vessat. Tyhjää puhdasta pintaa ei juuri löydy, sillä fanit ovat kirjoitelleet kaikkialle lainauksia kirjoista ja viestejä Rowlingille ja muille faneille. Lattiasta kattoon tekstiä, eikä lamppuja ja wc-paperikoteloakaan oltu unohdettu. Ei erityisen kauniit tai tyylikkäät vessat nämä tällaiset, mutta musta on siistiä että joku kirjasarja saa ihmiset  niin koukkuun, että ne haluaa vierailla kirjailijan lempikahvilassa ja jättää sen vessan seinään viestejä kirjailijalle. Monet kirjoitukset olivat oikeasti inspiroivia ja liikuttaviakin. Musta tuntuu että ihmisillä kestää näissä vessoissa noin kymmenkertainen aika normaaliin verrattuna, meinaan mä ainakin yritin lukea kaikki tekstit joista vain selvää sain.Vaikka itse kävinkin elefanttitalossa lähinnä koska Potter, niin suosittelen paikkaa lämpimästi myös muille kuin faneille. Henkilökunta on superkivaa ja ystävällistä, ruoka hyvää ja tunnelma niin ihanan symppis. Sisustu on saanut inspiraationsa nimestä (tai nimi sisustuksesta) ja erilaisia elefanttihahmoja onkin enemmän kuin kukaan jaksaa laskea. On taulua patsasta ja ties mitä. Jopa kirjahyllyt ovat täynnä ainoastaan elefanteista kertovaa kirjallisuutta. Elefanttius ei silti mene överiksi, vaan on musta just hauska lisä muutenkin persoonalliseen kahvilaan. Jos siis käyt joskus Edinburghissa ja etsit jotakin sympaattista kahvilaa, niin The Elephant House kannattaa pitää mielessä.


2 comments:

 1. Mä niin tykkään näistä sun brittipostauksista, vaikkakin ne nostattavat mun matkakuumetta sinne aivan turhan korkeeksi :D Ja Pottereiden faneina tykkään plussaa siitä, että tuot kokoajan esille uusia vierailukohteita fanille ♥ Ps. haggis ei näytä kuvissa houkuttelevalta, mutta uskon, että tuo tarttee kokea tuolla päin käydessä :D

  ♥: Ane

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ^_^ Ja hah haggis näyttää miljoonasti paremmalta ku kuulostaa XD Ei erityisen puoleensavetävä perinneruoka (tosin paljonpa meillä on varaa valittaa, ei mämmikään kovin kaunista oo). Mut maku kyllä yllätti positiivisesti ainakin mut :)

   Delete