Italia Bucket List



Kuva: Milla Mykrä

Käy Cinque Terrellä - Tää on ollut mun koko elämän bucket listillä jo joitakin vuosia, joten pakkohan tää supersöpö alue on katsastaa kun kerran Italiaan muutenkin suunnataan.

Syö gelatoa. Paljon. - Niin siis mitä muutakaan voi tehdä, kun kohteena on Italia ja vuodenaika kesä? Okei söisin gelatoa ihan tarpeeksi talvellakin...

Katso miten aurinko laskee mereen - Auringon laskut on aina yhtä kauniita! Jos asuisin rannalla, katsoisin varmaan joka ikinen ilta auringonlaskua. Ja aamulla taas auringon nousua jos suinkin olisin hereillä.

Käytä ainakin vähän italiaa - Mun kielitaito rajoittuu siis tyyliin kiitokseen ja sen sellaiseen, mutta yritän käyttää vähää osaamista niin paljon kuin vain pystyn. Musta ainakin on ihanaa, kun joku ulkomaalaisista asiakkaista (oon asiakaspalvelualalla) sanoo lopuks kiitokset tai heipat suomeksi, joten koitan tehdä saman mutta Italiassa.



Kuva: Milla Mykrä

Vieraile Acqua Altra Libreriassa - Maailman hulluimmaksi, mutta myös kauneimmaksi tituleerattu kirjakauppa on tällaiselle lukutoukalle ihan must visit! Enkä yhtään ylläty, jos sieltä tarttuu mukaan jotain luettavaa paluumatkalle...

Syö mereneläviä Cinque Terrellä - Kalastajakylistä saa (yllätyyys) tuoreimmat kalat, ja italialainen ruoka uppoaa muhun muutenkin, joten merellisiä annoksia tulee varmasti syötyä tuolla useampikin. 

Ole aikaisin liikenteessä - En oo mikään bilettäjätyyppi, joten pitkien iltojen sijaan aion panostaa aamuihin ja olla liikenteessä ennen kuin suurin osa muista turisteista on päässyt edes sängystään ylös. 

Pidä silmät ja mieli avoinna - Kaikkein eniten odotan päämäärätöntä kiertelyä paikasta toiseen, ja yllättävien, ihanien helmien löytymistä, joten liian tiiviin ämpärilistan sijaan aion keskittyä olemaan, näkemään ja kokemaan.

Tän postauksen ilmestyessä oon ehtinyt jo jonkin aikaa ruksia tavoitteita pois listalta, mutta ajattelin että olisi kiva jakaa teillekin vähän mun suunnitelmia Italian reissua varten. Instagramista (@liidelz) tosiaan voi seurata mun matkan etenemistä vähän reaaliaikaisemassa tahdissa, jos Italiajutut kiinnostaa.

Ihanaa loppuviikkoa teille tyypit, ja palaillaan taas pian!


Kuva: Milla Mykrä

8 comments:

 1. Kivoja juttuja listalla :-) ps tykkään kauheesti tästä blogin ulkoasusta!

  https://reetttaeveliina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Ihania suunnitelmia sulla! :) Etenkin tuo viimeinen. Mäkin koitan matkoilla mennä mahdollisimman paljon fiiliksen mukaan ja mennä sinne mikä näyttää kivalta. Jäätelöä pitää syödä kyllä Italiassa, se on niin hyvää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha jep niin pitää, etenkin näillä helteillä :D Ja fiiliksen mukaan ku menee, ni löytää ehkä ne kaikkein parhaimmat paikat! Tänäänkin päädyttiin ihan sattumalta ohikulkumatkalla kivan oloiseen raflaan, jossa olikin sit parasta palvelua (ja parhaat simpukat) mitä oon tyyliin ikinä saanut :D

   Delete
 3. Ompas paljon kivoja suunnitelmia! :) Mä suosin matkustaessa myös tota aikaisin heräämistä! Ehtii nauttimaan koko päivästä ja saa matkustamisesta paljon enemmän irti :)

  http://simplylovingstyles.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja mä oon kyllä ihan samaa mieltä :) Välttää samalla tehokkaasti pahimmat ruuhkat, kun aloittaa kiertelyn ajoissa.

   Delete
 4. italialaiset ravintoloitsijat ja tarjoilijat olivat aivan haltioissaan kun lisäsi tilauksensa loppuun 'per favore', vaikka olisikin tilannut englanniksi :) myös reipas BUONGIORNO heti kun astuu kahvilaan aamutuimaan hakemaan kahvia edesauttoi paremman palvelun saantia!

  ReplyDelete