Jääkö puolukat sullakin aina pakastimen perälle tai jätätkö ne kokonaan metsään? Puolukka on jotenkin turhan kirpakka sellaisenaan, mutta erilaisissa leivonnaisissa siitä paljastuu ihan uusi puoli. Mä halusin skonsseihin (mun lemppari pikaleivonnainen) jotan talvisempaa vivahdetta, ja päätinkin viikonlopun kunniaksi leipoa pellillisen feta-puolukkaskonsseja. Hauskaa vaihtelua perus juustoskonsseihin, ja aika superhyvää! Kaiva siis ne puolukat sieltä pakastimen nurkasta esiin ja väsää kasa tuoreita, ihania skonsseja.
Feta-puolukkaskonssit
Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa
3/4 dl jäisiä puolukoita
1 dl pieniä fetakuutioita
voiteluun keltuainen ja vähän maitoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa
3/4 dl jäisiä puolukoita
1 dl pieniä fetakuutioita
voiteluun keltuainen ja vähän maitoa
Tee näin:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja nypi joukkoon voi.
2. Lisää maito, puolukat ja feta. ekoita nopeasti.
3. Tee taikinasta kasoja pellille, tällä ohjeella tulee noin kahdeksan kasaa.
4. Sekoita voiteluainekset keskenään ja voitele kasat.
5. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tän ohjeen saa helposti vegaaniseksi käyttämällä vege"fetaa" ja kasvispohjaista maitoa. Kananmunan poisjättö vaikuttaa vain ulkonäköön, joten sen voi huoletta skipata kokonaan.
2. Lisää maito, puolukat ja feta. ekoita nopeasti.
3. Tee taikinasta kasoja pellille, tällä ohjeella tulee noin kahdeksan kasaa.
4. Sekoita voiteluainekset keskenään ja voitele kasat.
5. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tän ohjeen saa helposti vegaaniseksi käyttämällä vege"fetaa" ja kasvispohjaista maitoa. Kananmunan poisjättö vaikuttaa vain ulkonäköön, joten sen voi huoletta skipata kokonaan.
Vautsi, feta ja puolukka ovat molemmat sellaisia, joista oon oppinut tykkäämään ajan myötä! Niitä täytyykin ehdottomasti kokeilla tässä muodossa, nam! <3
ReplyDeleteMahtavaa sunnuntaita!
https://adaemmimaaria.blogspot.fi/
Mulla itse asiassa sama juttu :D Ne mätsää mun mielestä hyvin yhteen just kaikissa suolaisissa leivonnaisissa. Ihanaa sunnuntaita sullekin <3
DeleteOooo tää kuulostaa tosi erikoiselta mutta silti hyvältä! Ite oon tehny vaa perusskonsseja mutta nää ois varmasti hyviä♡
ReplyDeleteNää on hauskaa vaihtelua normiskonsseihin :) Vaikka perus juustoskonssit on superhyvii, ni välillä tekee mieli jotain uutta.
DeleteIhanan näköisiä! En ole tainnut skonsseja ikinä tehdäkään, pitää laittaa nää mieleen!
ReplyDeleteKannattaa tehdä! Nää on niin helppoja leipoa, et esim viikonlopun aamupalalle näistä saa tosi helpon ja nopeen suolaisen :)
DeleteOhje sai minut todella nälkäiseksi! (ja meni kirjoitettuna paperille) Pakko kokeilla! :)
ReplyDeletejaneandkoalas.blogspot.com
Uu kiva kuulla! Kerro sit mitä tykkäsit :)
DeleteSiis miten joka ikinen kerta, kun jaat jonkun reseptin sun blogissa, mulle tulee sellainen fiilis, että pakko päästä kokeilemaan? :D Skonssit on herkkua ja voin vaan kuvitella, miten hyvältä tää versio niistä mahtaa maistua!
ReplyDeleteHahah kiva vaan että tykkäät :D Skonssit on kans mun herkkua <3
DeleteNäyttää niin hyvältä! <3
ReplyDeleteHämmennyin tyystin otsikosta, koska en ole koskaan ajatellutkaan että fetaa ja puolukkaa voisi jotenkin yhdistää! :D Tämän perusteella kyllä voisin itsekin kokeilla..
ReplyDeleteAa :D Marjat ja juustot sopii yllättävän hyvin yhteen! Ne jotenkin tasapainottaa toisiaan :)
DeleteNäitä täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! Mä kyllä leivon paljon puolukoista, mutta skonsseihin en oo koskaan niitä vielä kokeillut. Yleensä leivon niistä leipää, puolukka-kinuski piirakkaa ja puolukkalettuja tai -vohveleita :)
ReplyDeleteKokeile ihmeessä! Puolukkavohvelit kuulostaa hauskoilta, vois ite testata niitä joku päivä :D
Delete