Oman ajan tärkeydestäPursuaako sun kalenteri jo valmiiksi kaikenlaista, mutta sanoit silti joo taas uudelle tapahtumakutsulle? Vaihtuiko sun koti-ilta lennossa kavereiden illanviettoon, kun joku keksi pyytää tyyppejä käymään? Tai oletko muuten vain ollut niin paljon menossa, ettet enää muista milloin olisit viimeksi ollut kotona tekemättä mitään?

Nämä ovat todella tuttuja tilanteita ainakin mulle. Rakastan ihmisten kanssa olemista, enkä koe että tarvitsisin juurikaan varsinaista yksinoloa. Esimerkiksi au pairina saatoin hyvin päästää lapset mun huoneeseen leikkimään työajan ulkopuolella, ja puuhailla itse jotain omia juttuja siinä vieressä. Tykkään myös pitää itseni kiireisenä, ja mut on helppo saada innostumaan oikeastaan mistä vain.

Sinänsä asiat ovat mun mielestä ihan hyvin. Kiire on mulle aika luonnollinen olotila, enkä tosiaan koe että tarvitsisin erityisesti yksinoloa. Mutta omaa aikaa kyllä tarvitsen, sellaista että ehtii ihan oikeasti puuhailla omia juttuja. Oli se sitten kirjan lukemista, lenkillä käyntiä, bullet journalin täyttöä tai mitä tahansa. Ja uskon että niin tarvitsevat kaikki muutkin. Vaikka miten tykkäisi ihmisten seurasta, kiireestä ja kaikesta, niin välillä ihan oikeasti täytyy muistaa myös pysähtyä tekemään jotain omaa. 

Sitä sanotaan, että asioiden arvon ymmärtää vasta kun niitä ei ole. Omaa aikaakaan ei meinaa osata arvostaa, ennen kuin kiire polkee sen jalkoihinsa. Mutta just silloin, kun tuntuu että rauhoittumiselle ei ole aikaa, on todellisuudessa kaikkein tärkeintä raivata tilaa itselleen. Omien juttujen tekemisestä saa niin paljon energiaa.

Viime viikkoina mulla on taas ollut normaalia kiireisempi ajanjakso. Menojen, kouluhommien ja oman ajan tasapainottaminen tuntuu välillä hankalalta, mutta oon ratkaissut asian kirjaamalla myös oman ajan kalenteriin siinä missä minkä tahansa muun menon. Silloin tulee oikeasti jätettyä aikaa itselleen, ja jaksaa olla täysillä mukana myös niissä "oikeissa" menoissa.

Muistakaa tekin ottaa aikaa itsenne kanssa hengailuun. Etenkin sä, joka koet että "just nyt ei oikein ehdi".


14 comments:

 1. Hyvä postausaihe, oon ollut vanhemmillani nyt 4-5 päivää vahtimassa koiraa /en halua sitä karvanlähdön aikaan omaan kotiini. Illalla he palaavat ja oma sänky odottaa, huomenna on onneksi vapaapäivä ja aion ottaa sen rennosti ja tehdä ihan omia hommia vaansen aikaa! :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥ Oi, omaan sänkyyn kömpiminen reissun jälkeen on yks maailman parhaista tunteista! Huomisen suunnitelmat kuulostaa kivoilta ^_^

   Delete
 2. Tosi hyvä postaus! Oma aika on todellakin niin tärkeää, että sitä on aina pakko raivata. Joskus se meinaa unohtua, mutta sitten se oma aika onkin vielä ihanampaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sini :) Jep, jos on ollut kunnon kiirejakso elämässä, niin sen jälkeen oma aika tuntuu entistäkin paremmalta!

   Delete
 3. Niin totta, että liikaa kaikkea ei vaan saa olla. Itse tapaan laskeskella montako juttua mahtuu viikkoon ja välttää esimerkiksi peräkkäisille illoille tulevia juttuja ja sanon silloin heti jo että ei. Joskus minulla on ollut ystäviä/tuttavia, jotka sanovat helposti joo, mutta sitten peruvat viime hetkellä, parempi sanoa heti ei :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! Toi onkin hyvä systeemi :) Auts, viime hetkellä peruminen on todella inhottavaa. Eri asia toki jos tulee joku oikea este, mutta jos ei muuten vain ehdi ni oon samaa mieltä su kanssa; parempi sanoa ei hetki alkuunsa.

   Delete
 4. Erittäin tärkeä aihe! Pyrin yleensä aikatauluttamaan menemiset niin, että jäisi sitä omaakin aikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, niin mäkin yritän :D En vaan oo siinä vielä kauhean hyvä.

   Delete
 5. Tämä on kyllä niin totta. Nimimerkillä en muistanu pari viikkoa sitten millon oisin voinu tehä ihan vaan sitä mitä huvittaa. Siitä oli kuukausia. Mutta nyt oon pystyny muutaman kerran ottamaan semmosta aikaa ja kyllä sitä vaan tarvii välillä.
  Muista sinäkin se! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yuup tuttu tunne! Onneks oot nyt taas ehtinyt hengaamaan ittes kanssa, se on niiin tärkeetä. Joo yritän ♥

   Delete
 6. Todella hyvä postaus! :) Omaa aikaa on tosi tärkeä arvostaa, sillä kivojakaan juttuja ei jaksa, jos virta on ihan vähissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piia ♥ Toi on niin totta! Sitä ei vaan meinaa muistaa silloin, kun olisi paljon kivoja menoja :D

   Delete
 7. Mä oon kyllä todella kiireinen aina :/ Ja vaikka menoja suunniteltuja niin silti aina vaan sovin lisää niin, että kalenteri on oikeesti täynnä töitä ja kaikkia muita menoja. Mutta siihen on kyllä aina laitettu ainakin yksi päivä viikossa/kahdessa kun päivä on omistettu vain itselleni ja rennolle oleskelulle verkkareissa, tv:n ääressä ilman meikkiä :) Kiva postaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tosi samalta, ku mitä mullekin aina käy :D Mut se yks itselle omistettu päivä tuleekin sit aina todelliseen tarpeeseen. Olis ehkä hyvä opetella joskus karsimaan niitä menoja enemmänkin, mutta pääasia että ainakin välillä ehtii tehdä myös omia juttuja. Kiitos :)

   Delete