Kaipaatko helppoa vegaanista syötävää vaikka pikkujouluihin tai viikonlopuksi? Siinä tapauksessa suosittelen nappaamaan tän sienipiirakan ohjeen talteen. Soijajogurtti tekee vegaanisista piirakoista ihanan helppoja, ja makeuttamattomasta versiosta saa helposti väsättyä myös suolaiset piirakat.
Maustamiseen suosittelen kiinnittämään ihan erityistä huomiota. Mä ite leivoin tätä bloggaajien pikkujouluihin pienessä kiireessä, enkä ehtinyt maistella tekovaiheessa juuri ollenkaan. Ihan hyvää tuli silti, mutta seuraavana aamuna ripottelin päälle vähän lisää mausteita, ja maku parani ehkä tsiljoona prosenttia. Olkaa siis viisaampia ku mä, ja maustakaa tää heti leipomisvaiheessa kunnolla.
Maustamiseen suosittelen kiinnittämään ihan erityistä huomiota. Mä ite leivoin tätä bloggaajien pikkujouluihin pienessä kiireessä, enkä ehtinyt maistella tekovaiheessa juuri ollenkaan. Ihan hyvää tuli silti, mutta seuraavana aamuna ripottelin päälle vähän lisää mausteita, ja maku parani ehkä tsiljoona prosenttia. Olkaa siis viisaampia ku mä, ja maustakaa tää heti leipomisvaiheessa kunnolla.
Helppo vegaaninen sienipiirakka
Tarvitset:
125 g vegaanista margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
n. 1/2 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
n. 1/2 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte:
200 g sieniä
1 iso punasipuli
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
provencale yrttiseosta (tai vastaavaa)
3 dl makeuttamatonta soijajogurttia
200 g sieniä
1 iso punasipuli
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
provencale yrttiseosta (tai vastaavaa)
3 dl makeuttamatonta soijajogurttia
Tee näin:
1. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi muruksi. Lisää kylmää vettä niin, että pohjasta tulee helposti muotoiltavaa.
2. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina siihen.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja esipaista piirakkapohjaa noin 5 minuuttia.
4. Silppua sipuli ja viipaloi sienet. Kuullota niitä hetki pannulla. Sekoita mausteet soijajogurttiin.
5. Levitä sipulisieniseos piirakkapohjan päälle ja levitä soijajogurtti tasaisesti siihen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Oi nam, tää oli kyllä hyvää ♥ Suolaset piirakat on aina hyviä juhlapöytään ja arkeen, joten kiva tietää miten vegaaninen versio tulisi tehtyä kun sellaisia löytyy lähipiiristä melkoisesti :)
VastaaPoista♥: Ane
Kiva kuulla ^_^ Joo tää oli mullakin eka vegaaninen suolainen piirakka, mut oli onneks ihan yhtä helppo tehdä ku makeakin versio.
PoistaHerkullisen näköinen piirakka! :) Mua harmittaa etten maistanut tuota silloin pikkujouluissa, olis kyllä pitänyt :/
VastaaPoistaKiitos ^_^ Noh, onneks voit aina leipoo tätä ite, jos tekee mieli :D
Poistatätä pitää kyllä itekki testata!!:)
VastaaPoistaUu testaa ihmeessä :)
PoistaToimii loistavasti, lisäsin vielä kaurakermaa ja kuullotin paprikaa, chilipaprikaa ja yrtteinä tuoretta basilikaa ja kuivattua oreganoa. Jugurtin sekaan vege "juustoraastetta".
VastaaPoistaNam, kuulostaa hyvältä! :)
Poista