13 | Terveisiä lumisesta TurustaTurku on Porvoon ohella yksi mun lempparikaupungeista Suomessa. Eikä vähiten ruoan takia, sillä Turku on täynnä toinen toistaan ihanampia kahviloita ja ravintoloita. Tälläkin minireissulla löytyi peräti kaksi uutta lempparia. Instastoorissa niitä jo hehkutinkin, mutta tuutte kuulemaan niistä myöhemmin myös täällä blogissa.

Olin Turussa tosiaan aikamoisella pikavisiitillä. Alunperin oltiin siellä asuvan kaverin kanssa suunniteltu kahta yötä, mutta mulle osuikin työvuoro maanantai-illalle. Parempi kuitenkin minireissu, kuin ei reissua ollenkaan! Oli ihanaa hengata yhdessä pitkästä aikaa, ja mua kiinnosti nähdä myös, miltä Turku näyttää näin joulun alla.Ette tiedä, miten paljon ilahduin, kun kuulin lähtöä edeltävänä iltana, että Turussa on satanut ihan reippaasti lunta. Vaikka tykkään asua Helsingissä, niin pitää myöntää että joulukuussa kaipaisi myös kunnon lumikinoksia. Turussa niitä onneksi oli! Etenkin tänä aamuna oli ihan henkeäsalpaavan kaunista, kun aurinko vähän kurkkaili lumisten oksien läpi. Oon nyt vasta kotimatkalla, joten toivotaan että Helsingissä olisi edes puoliksi yhtä nättiä.

Tällaiset pienet breikit arjesta tekee todella hyvää, ja joulukuu on mun mielestä ihan täydellistä aikaa kotimaanmatkailuun. Vaikka oon Helsingin kauneutta hehkuttanut jo moneen kertaan, niin se ei todellakaan ole ainoa kaupunki, jossa kannattaa joulun alla vierailla. Esimerkiksi Rovaniemi voisi olla aika ihana erityisesti just tähän aikaan vuodesta. Ehkä ensi vuonna pitäisi suunnata sinne päin...

Psst! Enää 11 yötä jouluun!


18 comments:

 1. Oi, ihana Turku <3 Se on sitten tunnelmallinen kaupunki!

  ReplyDelete
 2. Ihanat kuvat! Turku on kyllä sellanen kaupunki, jossa haluan ehdottomasti joskus vierailla. Se kuulostaa niin tunnelmalliselta ja jotenkin ''sivistyneeltä'' paikalta :D Lumi todellakin kuuluu tähän vuodenaikaan, vaikka ei sekään aina niin ihanaa ole!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sini! Hahah sivistynyt ehkä kyllä kuvaakin sitä aika hyvin, kulttuuritarjonta nimittäin on aika hyvä! Ja ravintolat... Niin kuuluu, ja etenkin sellainen oikea pakkaslumi (eikä mikään loska) on superkauniin näköistä ♥

   Delete
 3. Rovaniemi on musta kiva nimenomaan joulun aikaan, muina aikoina ei ehkä niin ihmeellinen. Jouluna se on tunnelmallinen ja jollain koomisella tavalla herttainen, kun niin pieneen paikkaan tulvii turisteja. + Lumitakuu! Isot kaupungit on arkkitehtuurisesti hienoja, mut tykkäänkin just siitä söpöstä kontrastista niiden ja Rollon välillä. Sinne mennessä myös oikeesti tuntuukin siltä, että on jo aika "ylhäällä" Suomessa, mikä on hauskaa tajuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo voin kuvitella! :D Mä oon köynyt Rovaniemellä joskus monta vuotta sitten (kesällä) ohikulkumatkalla, mut olis kiva kokea se myös jouluna ja ehkä vähän pidempään ku pelkän ohikulkumatkan verran :)

   Delete
 4. Ihania kuvia, Turku on kyllä kaunis kaupunki mitä siitä oon kuvia nähnyt <3 En siellä en oo vielä koskaan käynyt, mutta ehdottomasti kyllä haluaisin!

  https://linssinlapijuuli.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Juuli ^_^ Täältä ainakin suositus, Turku on tosi kiva kaupunki.

   Delete
 5. Näyttipä siellä ihanan tunnelmalliselta ♥ Itselle Turku on todella vieras paikka ja vain satama on sieltä tuttu, täytyisi tuo asia joskus korjata :)

  ♥: Ane

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellä on ♥ Korjaa ihmeessä, mä ainakin tykkään siitä kovasti!

   Delete
 6. Mäkin olen funtsinut Rovaniemeä tähän aikaan vuodesta, haluaisin niin kovasti päästä käymään siellä. Mä olen parikertaa käynyt Turussa, mutten oo ehtinyt tutustumaan siihen kunnolla, eka kerran sieltä haettiin meidän perheen pieni chihuahua ja toisella kerralla pyörähdettiin nopeasti keskustassa ennen laivalle lähtöä ja that's it:D Toivoisin joskus pääseväni ihan kunnolla käymään siellä! Todella kauniita kuvia<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama juttu!! Hahah ehkä sun pitää joku kerta mennä sinne iha Turun takia, eikä tekemään jotain muuta :D Vaikka ei koirissa tai laivoissa mitään vikaa ole ;) Kiitos!

   Delete
 7. Se on kyllä tosi kiva päästä pienelle getawaylle kesken arkea, mekin mentiin just poikaystävän kanssa Päivä Tukholmassa risteilylle ja oli niin paljon freesimpi olo palatessa töihin sen jälkeen. Ja toivottavasti kävit tossa yhessä kuvassa näkyvässä Fikassa, siellä on niin hyvät kakut! (:

  https://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Oi kuulostaa hyvältä :) Jooo kävin! Ihan superkiva paikka ja hyvät ruoat ♥

   Delete
 8. Ompa ihanan talvisia kuvia! Pitäisi itse myös joskus käydä ulkona ihan ottamassa nyt niitä kuvia kun vielä sitä lunta on!

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katri ♥ Joo kannattaa käydä! Täällä ainakin lotisee jo iihen malliin, että huomenna ei välttämättä oo enää yhtään lunta jäljellä.

   Delete
 9. Ihanat kuvat ja Turku oli kyllä niiiiiiin ihana<3

  ReplyDelete