Hymyile, se tarttuuHymyssä on mieletön voima. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, hymyily saa teidät molemmat vaikuttamaan helpommin lähestyttäviltä - ei toi ehkä niin pelottava olekaan. Hymyllä voit myös tsempata jännittävässä tilanteessa olevaa kaveria tai murtautua läpi kielimuurin. Huono päivä paranee kummasti, jos saat hymyn tuntemattomalta, ja parhaita hetkiä ystävien kanssa on ne kun nauratte kippurassa toistenne mukahauskoille vitseille. Ja mikä ihaninta, hymy tarttuu.

Mä itse huomaan hymyilyn voiman erityisen hyvin silloin, kun mulla on huono päivä. Tuntemattoman kanssa vaihdettu hymy, tai kaverin vilpitön ilahtuminen mut nähdessään on sellaisia asioita jotka väkisinkin piristää mieltä. Hymy hiipii omillekin huulille. Siksi mäkin yritän hymyillä muille - ehkä onnistun piristämään jonkun toisen päivää?Aina ei hymyilytä, eikä tarvitsekaan. On enemmän kuin OK tuntea myös negatiivisia tunteita. Saa olla turhautunut, vihainen ja pettynyt. Saa itkeä surua ja murjottaa. Mutta jos tuntuu siltä, että negistely saa riittää, niin hymy on siihen yksi parhaista lääkkeistä. Isot murheet ei pelkästä hymystä parane, mutta pienet sitäkin paremmin. Ja niitä isojakin on helpompi käsitellä, kun mieli ei ole täynnä pelkkää mustaa. Tässä kohden auttaa jopa tekohymy. Kun pakotat itsesi hymyilemään hetken, niin kuormittavatkin asiat tuntuvat hieman vähemmän kuormittavilta. Tekohymyllä sä tavallaan huijaat aivojasi, että tässä on nyt jotakin hymyilyttävää, ja aivot reagoivat sen mukaisesti.

Hymyily auttaa myös silloin kun sua stressaa. Tutkijat Tara Kraft ja Sarah Pressman ovat tehneet aiheesta tutkimuksen, jossa selvitettiin miten hymy vaikuttaa stressaavissa tilanteissa ja niistä palautumisessa. Vajaat 200 opiskelijaa laitettiin tekemään stressaavia tehtäviä. Osa heistä piti suussaan esinettä, joka pakotti heidät hymyilemään. Osaa taas pyydettiin hymyilemään ja loput olivat  normaaleja omia itsejään. Tutkimuksessa huomattiin, että hymyily vaikuttaa jopa sydämen sykkeeseen. Kun ihminen hymyilee stressaavissa tilanteissa, hänen stressitasonsa laskee ja sydämen syke on matalampi kuin ihmisellä joka samaisessa stressitilanteessa on kasvot peruslukemilla. Edelleenkään hymyn aitoudella ei ole suurta merkitystä. Ensi kerran siis, kun tuntuu että stressiä on ihan liikaa, niin kokeile hymyillä hetki sille kaikelle. Mä oon jo useamman vuoden lääkinnyt huonoa fiilistä ja stressiä hymyllä. Välillä tuntuu suoraan sanoen aika naurettavalta kammeta hymyä naamalle, kun oikeasti lähinnä ärsyttää. Eikä hymy aina ja kaikkea korjaa. Mutta aika usein olo on paaaljon parempi pienen hymyilyhetken jälkeen. Parasta on laittaa vaikka kuulokkeet korville, kuunnella omaa hyvän mielen soittolistaa ja hymyillä. Kurja olo loittonee jokaisen nuotin myötä kauemmas. 

Kuten sanottu, aina ei hymyilytä eikä tarvitsekaan. Mutta hymy auttaa moneen, ja tarttuu ihmisestä toiseen. Kun mulle hymyillään, leviää omakin suu automaattisesti hymyyn. Ja sitten ehkä saan jonkun toisenkin hymyilemään omalla hymylläni. Ja hän taas jonkun ja... Hymyile siis, se tarttuu!

Ihanaa hymyntäyteistä viikkoa kaikille!

Kuvat joissa esiinnyn: Sonja ja Veera

11 comments:

 1. Olipas ihanan pirteä ja ajattelemaan laittava postaus, näitä lisää! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ihana kuulla että tykkäsit ♥

   Delete
 2. Oi että mikä postaus! Ja siis niin totta taas tämäkin, ehdottomasti pitäisi hymyillä enemmän :)

  Iloista ja hymyntäyteistä viikkoa Linda! <3

  ReplyDelete
 3. Ihana postaus! Täytyisi tosiaan muistaa se hymyn voima silloinkin, kun ei niin paljon hymyilyttäisikään <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maria ♥ Jep, se on kovin vaikea muistaa silloin kun ei yhtään hymyilyttäisi!

   Delete
 4. Ihan sikaihana postaus! Hymyily on best ❤

  ReplyDelete
 5. Ihana iloistuttava ja positiivinen postaus <3

  inkanitta.fi

  ReplyDelete
 6. Ihana postaus, tästä tuli niin hyvä mieli ❤️ Kivan pirteät myös nämä kuvat!! :)

  ReplyDelete