Terveisiä Kroatiasta!Terveisiä Kroatiasta! Tässä on vierähtänyt huomaamatta kokonainen viikko, kun on ensin palautunut reissusta ja sitten havahtunut siihen tosiasiaan, että Suomeenkin on tullut kevät! Tiet on suurimmaksi osaksi sulia (ainakin täällä Helsingissä), ja viikonloppuna käytiin lenkkeilemässä kokonaan ilman takkia. Ei olisi voinut vielä pari viikkoa sitten...

Mä en ole jaksanut avata tietokonetta ollenkaan, kun ulkona on ollut niin nättiä ja aurinko on houkutellut jokseenkin enemmän kuin sinisenä hohkaava näyttö. Nyt kuitenkin tuli pieni ahkeruuspuuska ja sain vihdoin siirrettyä reissukuvat koneelle. En malta odottaa, että saan loputkin kuvat muokattua ja pääsen kertomaan teille paremmin meidän reissusta. Mut pienenä vihjeenä; kivaa oli! Jos matkakuume on korkealla, niin muutama kroatiakuva löytyy myös mun instan kohokohdista. Sieltä voi käydä kurkkimassa, jos tekee mieli nähdä reissujuttuja nytheti eikä myöhemmin.Alunperin me oltiin siis ajateltu meidän matkakohteeksi Dubrovnikia, mutta tyyliin kaikki lennot olivat ainoastaan superpitkien vaihtoaikojen kanssa. Pitkillä reissuilla mua ei haittaa käyttää matkustamiseen kokonaista päivää, mutta tällaisen noin viikon piipahduksen kanssa on parempi jos ehtii matkapäivinäkin viettää aikaa itse kohteessa. Siispä suunnattiin Dubrovnikin sijasta Splitiin, joka myös vaikutti aika ihanalta ja jonne oli huomattavasti paremmat lentoyhteydet.

Todennäköisesti myös Dubrovnik olisi ollut aika huikea, mutta vitsit oon iloinen että päädyttiin Splitiin. Meidän Airbnb-kämppä oli ihan unelma, ja söin jokaisena reissupäivänä parempaa ruokaa kuin esimerkiksi taannoisella Italian reissulla. Siis vaikka Italia on tunnettu ruokamaa (ja syötiin sielläkin todella hyvin), eikä Kroatian ruokakulttuurista tiennyt etukäteen mitään

Luvassa on siis lisää reissujuttuja ihan pikapuoliin, mutta oli pakko tulla päivittämään pienesti kuulumisia jo nyt. Toivottavasti nää ihanat kevätsäät jatkuu, sillä mä oon ollut niin onnessani kun ulos mennessä on voinut vetäistä jalkaan talvimaihareiden sijaan ohuet tennarit. Ne samat, joissa tallustelin Kroatian lämmössäkin.


10 comments:

 1. Täälläkään ei oo konetta jaksanut aukoa pahemmin kun sää on ollut ihanan aurinkoinen ja lämpöinen :D Viikonlopuksi luvattu jo jopa 10 astetta lämmintä, ihanaa! Kiva kuulla vähän reissukuulumisia ja lisää kuvia odottelen innolla, kun matkakuume on täällä niin korkealla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kans kattelin, ihan supersiistiä ♥ Hahah lisää on tulossa vielä ennen viikonloppua!

   Delete
 2. Siis mäkin oon niin innoissani keväästä ja tennareista! Reissujuttuja odotellessa <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tennarit on parasta! Jalat tuntuu kolme kertaa kevyemmiltä niissä kuin paksuissa talvikengissä.

   Delete
 3. Itekki oon ihan kikseissä siitä, että kelit on alkanu lämmetä täälläkin päin! Ja Kroatia on niin ihana ja kaunis maa, että en malta odottaa reissupostaustas!

  http://auroranieminen.blogspot.be/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevät on ihana ♥ Ja joo mäkin rakastuin Kroatiaan, sinne on pakko päästä joskus tulevaisuudessa uudestaan!

   Delete
 4. Ihania kuvia ja innolla taas oottelen sun matkapostauksia - Kroatia kiinnostaa maana tällä hetkellä jostain syystä tosi paljon niin kaikki vinkit on tervetulleita, kun matkakuumekin meinaa taas vähän iskeä päälle :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ^_^ Kroatia taitaa olla nyt aika in! Musta tuntuu että kaikki käy tai on käyny tai vähintään meinaa käydä siellä :D Ja siinä ehkä maan ainoa miinus; suomalaisia turisteja joka paikassa (ei sillä ettenkö itse olisi sellainen).

   Delete
 5. Tosi kivoja kuvia♥ Haha, nyt kun mainitsit ton Kroatian ruokakulttuurin, niin en kyllä itsekään tiedä siitä yhtään mitään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥ No niinpä!! Mut siks just matkustelu onkin niin parasta, kun pääsee tutustumaan ruokakulttuuriin ja muihinkin ihan paikan päällä ja aina oppii uutta.

   Delete