Helpoista helpoin jääkahvi

Kesän paras kahvi on kylmä kahvi. Omat lempikahvit pannuun porisemaan, ja sitten lisätään kahvikuppiin kourallinen jäitä. Ei hullumpi tapa aloittaa vaikkapa kaunis kesäaamu. Mun valinta on useimmiten tee, niin kesällä kuin talvellakin, mutta jääkahvi silloin tällöin tuo kivaa vaihtelua. Ohje on superhelppo, ja sitä on helppo varioida oman maun mukaan. Poikaystävä esimerkiksi tykkää laittaa mukaan hieman karamellisiirappia, mutta mä nautin oman juomani mieluummin ilman makeutusta. Alta voit poimia talteen mun käyttämän reseptin, tai tehdä ihan oman versiosi jääkahvista.

Psst! Muistathan, että kaikki tämän kesän juomaohjeet löytyvät blogista tagin juomakesä alta. Uusia reseptejä ilmestyy joka sunnuntai kesäkuun alusta heinäkuun loppuun. Mutta nyt siihen jääkahvin ohjeeseen...Helpoista helpoin jääkahvi


Tarvitset: 
kahvia
kanelia
kardemummaa
maitoa niin halutessasi
jäitä

Tee näin:
1. Mittaa kahvinkeittimeen haluamasi määrä kahvia (me tehtiin kaksi kupillista). Ripottele kahvinporojen päälle hieman kanelia ja kardemummaa. Kevyesti maustettu kahvi maistuu ihanalta kesähelteellä.
2. Periaatteessa jääkahvin voi valmistaa heti, kun kahvi on keittynyt. Jos kuitenkin haluat kahvisi aivan jääkylmänä, niin suosittelen odottamaan pienen hetken. Jos haluat kahviisi maitoa, lisää se tässä vaiheessa.
3. Laita kuppiin reilusti jäitä, ja kaada päälle kahvi. Nauti.

Pro tip pienten lasten vanhemmille (tai hajamielisille): jos kahvikupit uhkaa jäähtyä noin joka toisella kerralla, niin tässä iisi tapa tehdä jo jäähtyneestä kahvista astetta herkumpaa.


4 comments:

 1. Näin kahvin rakastajana tämä ohje kuulosti kyllä sellaiselta, joka pitää laittaa kokeiluun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laita ihmeessä! Tää on ainakin mun kesän suosikkijuoma :D

   Delete
 2. Jääkahvi on kyllä ihan parasta! Australiassa en kesällä paljon muuta juonutkaan, kun kahvi jäähtyi lasten kanssa touhutessa joka tapauksessa ja aina oli kamalan kuuma :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on!! No en ihmettele yhtään :D Itekin lasten kanssa touhunneena tiedän hyvin miten helposti se kuppi ehtii jäähtyä. Ja kuumalla säällä just parasta juoda kylmää kahvia.

   Delete