Ota ilo irti kotikesästä

Vaikka miten olisi kesä ja kaikki, niin aina ei ole mahdollisuutta lähteä "mihinkään". On ehkä töitä, koulukursseja tai muuta tekemistä, joka pitää sut kotona koko kesän. Tai voi olla että aikaa kyllä löytyisi, mutta rahaa ei niinkään. Oli miten oli, niin uskokaa mua kun sanon että kotonakin vietetty kesä voi olla aika huikea. 


Vinkki numero yksi: Rentoudu.
Rentoilu on se, mistä lomassa pohjimmiltaan on kyse. Sitä me kaivataan deadlinejen paukkuessa ja stressin kasvaessa. Rentoilu on myöskin parasta siksi, että sitä voi harrastaa ihan missä tahansa - ja aivan erityisesti kotona. Hemmottele itseäsi pienellä spa-illalla, lue se kirja jonka lukemisesta olet jo pitkään haaveillut, harrasta rauhassa itsellesi tärkeää juttua, kokeile joogaa tai mitä ikinä mielesi tekeekin.

Matkusta lähemmäs.
Matkustelu tuo useimmiten mieleen palmut, lentokentän ja vieraskielisen puheensorinan. Vaan matkustella voi myös vähän lähempänä kotia. Suomessa on ihan mielettömän ihania kaupunkeja ja kyliä, joissa vierailla vaikka viikonlopun aikana. Mun omia lemppareita on Turku ja Porvoo. Samoin naapurikaupungin kylpylä, läheinen luonnonpuisto ja muut vastaavat nähtävyydet ovat loistavia vaihtoehtoja, kun kaipaa pientä irtiottoa arjesta. 

Turisteile kotipaikassasi.
Uskon että jokaisella Suomen paikkakunnalla on annettavaa asukkailleen (ja turistille!), jos vain itse antaa sille tilaisuuden. Helsinki, Tampere ja muut isot kaupungit ovat oikeita kotikaupunkituristin unelmia, sillä nähtävää ja tehtävää varmasti riittää. Mutta kaikkein pienimmilläkin paikoilla on omat helmensä. Esimerkiksi upea kesäinen luonto tarjoaa roppakaupalla tekemistä. Miltä kuulostaisi vaikkapa telttaretki kavereiden kanssa, vaellus, pyöräreissu naapurikylään tai kesäinen kuvaussessio lähimetsässä? Mieti, mikä on spessua juuri sun asuinpaikassa, niin keksit ehkä uusia ideoita sun kesään.

Näe ystäviä.
Rentoutumisen ohella ystävät ovat toinen, erittäin erittäin tärkeä osa lomaa. Pyydä muutama hyvä ystävä yökylään, tai nähkää vaikka aamupalatreffeillä. Voitte järjestää pienen roadtripin kesäiseen Suomeen, lähteä uimaan tai tehdä noin miljoona muuta asiaa. Kesä on parasta aikaa toteuttaa kaikki ne upeat suunnitelmat, joita olette joskus pohtineet.

Ja lopuksi se kaikkein tärkein: Pidä hauskaa!
Tee asioita, joista just sä nautit. Tee valintoja, jotka tekevät sut onnelliseksi. Nauti kesäilloista ja niistä pienistä hetkistä, jotka tekee lomasta niin hauskan. Iloitse siitä, että saat viettää ihanan rentoa ja parasta kotikesää.


6 comments:

 1. Ihania vinkkejä, tuli itselle tarpeeseen!

  ReplyDelete
 2. Tää postaus kolahti kovaa, sillä oon viettänyt itse monta "kotikesää": osa on ollut vähän tylsiä, mutta kun oon muuttanut asennettani, kotikesistä on kuoriutunut myös ihania ja ikimuistoisia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä oon huomannut ihan saman! Kotikesä voi olla ihan mielettömän huikea, jos itse jaksaa asennoitua siihen oikein :)

   Delete
 3. Olipas tosi kiva postaus! Opiskeluiden, työpaikan vaihtojen ym. vuoksi "kotikesiä" on tullut vietettyä paljon, mutta kuten totesitkin, niin nekin voivat olla todella antoisia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piia ♥ No nimenomaan! Itsekin on tullut aika monta kotikesää vietettyä.

   Delete