Roadtripping

Aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta, mutta aurinkolasit varjostavat juuri sopivasti. Avaat ikkunan, ja tunnet viilentävän tuulen ihollasi. Kilometrit taittuvat hiljakseen, ja pian näette edessänne vettä. Tuonne voisi mennä uimaan...Suuret ja pienet kotimaanreissut on yhtiä parhaita juttuja kesässä, ja pitkäkin automatka taittuu mukavasti kun voi välillä pysähtyä ihmettelemään ympäröiviä maisemia. Tänä kesänä oon autoillut (tai siis istunut kyytiläisenä) ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä oon käynyt kotikodin lisäksi myös monella muulla ihanalla paikkakunnalla. Viime viikonloppuna ajeltiin taas, ja erityisesti sunnuntain paluumatka J:n ja tämän veljen kanssa oli ihan paras. Niin kesäinen ja rento tunnelma!

Pienenä inhosin pitkiä automatkoja, mutta nykyään useammankin tunnin matka saa mut lähinnä iloiseksi. Autossakin voi tehdä niin monia juttuja, ja hyvässä seurassa kilometrit taittuvat leikiten. Erityisesti J:n kanssa autoilu on parasta, sillä silloin tiedossa on parhaan seuran lisäksi myös runsaasti pysähdyksiä kiinnostaviin paikkoihin. Sunnuntain matkalla oli niin järjettömän kuuma (erityisesti kun ilmastointi ei oikein pelannut heh), joten lukemattomien vesilitrojen ja jäätelöpysäkkien lisäksi bongattiin superihana uimaranta noin puolivälistä matkaa. Paikalla ei ollut ketään muuta, joten saatiin polskia aivan rauhassa. Vesi oli käytännössä kylpyvettä, mutta silti ihanan virkistävää kuuman auton jälkeen.

Nää kesän autoilut on nostaneet ajokortin hankkimista reippaasti ylöspäin mun prioriteettilistalla. Jotenkin tuntuu usein siltä, että olisi kivempiakin juttuja joihin laittaa rahaa. Mutta tulevaisuudessa olisi ihana tehdä enemmän ja pidempiäkin reissuja autolla, joten ajokortti olisi ihan kätevä. Haaveissa olisi ainakin syksyinen road trip Lappiin, ja sitä kautta pääsisi kivasti myös Ruotsiin tai Norjaan.

Onko siellä muita jotka tykkää automatkoista? Ja hei, ihanaa alkanutta viikkoa tyypit!


8 comments:

 1. Mä oon aina rakastanut automatkoja ja oli ihanaa kun tehtiin pari kesää takaperin kavereiden kanssa pieni roadtrip. Se oli hauskaa ja nukuttiin autossa yksi yö, jota ei voi kyllä helposti unohtaa. Ainakaan sitä auton ihastuttavaa tuoksua aamulla xD Tollaset pikkujutut kyllä nostaa sen halun, että haluu sen ajokortin hankkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu kuulostaa ihanalta! Paitsi se auton aamutuoksu :D

   Delete
 2. Mä oon aina tykännyt matkustamisesta (lukuunottamatta lentokoneita) ja autolla ajaminen on mun yks ihan lempparijuttuja! On kiva katsella maisemia, fiilailla musiikkia ja jutella tai lauleskella. Pyrin kuitenkin käyttämään julkisia liikennevälineitäkin, sillä yksityisautoilu nyt ei tunnetusti kauhean ekologista ole, mutta yhden, kaksi autoreissua suon itselleni vuodessa :)

  Meillä on jo huomiselle suunnitteilla Yyterin autoreissu kavereiden kanssa joten tää postaus osui hyvään kohtaan! Se onkin kesän ensimmäinen :)

  Ihanaa alkanutta viikkoa sullekin!

  https://lauralta.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykkään kans kaikesta tosta! Sama juttu, julkisilla mäkin kuljen suurimmaksi osaksi, mutta just ne jotkut kesäreissut taittuu paremmin autolla kuin millään muulla välineellä :) Yyteri kuulostaa ihanalta, itekin haluaisin käydä siellä joskus kunnon reissulla (kävin vaan viime kesänä pikaisesti kääntymässä).

   Delete
 3. Meillä automatkat on lähinnä vaan mahdollisimman nopeita siirtymiä paikasta a paikkaan b, joka tämän postauksen myötä alkaa vähän harmittaa! Mutta onneksi tänä kesänä on kyllä tullut nähtyä ja tehtyä kaikenlaista kivaa ja käytyä paikoissa. Mutta joskus pitää roadtrippailla ihan sen matkankin takia! <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. No pääasia että tekee jotain kivaa, oli se sitten automatkalla tai jossain muualla :D Mut suosittelen kyl lähtemään road tripillekin joku kerta, jos vaan yhtään kiinnostaa.

   Delete
 4. Me tehtiin viime kesänä myös roadtrip. Ja ilmastointihan sitten lopetti toimimasta, oli kyllä todella kuuma. Mutta onneksi päästiin nopeasti auton ilmastointihuoltoon, niin päästiin nauttimaan meidän autoretkestä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuuma kesä ja rikkinäinen ilmastointi ei ole kyllä paras mahdollinen yhdistelmä :D Onneks saitte tilanteen korjattua!

   Delete