Sisustushaaveilua Habitare-messuillaTämän vuoden sisustusmessut olivat erityisen antoisat. Tosi monella pisteellä oli just sellaista mun (ja J:n) tyylistä sisustusta, ihania huonekaluja ja kaunista muotoilua. Tosi maanläheisiä materiaaleja ja tyylejä, joihin oli kuitenkin sekoitettu aika rohkeitakin värejä. Erityisesti vaalea puu ihastuttaa meitä molempia, ja sitä olikin noilla messuilla lähes joka pisteellä. Ei haitannut yhtään! Räpsittiin ehkä miljoona kuvaa, ja perustettiin näille inspiraatiokuville oma kansiokin. Niihin on kiva palata sitten kun mietitään mahdollisia sisustusratkaisuja meidän kotiin.
Habitaressa oli ihania työpöytästailauksia, joista etenkin nämä kaksi ylläolevaa vetosivat muhun. Vaikka tykkään skandinaavisen simppelistä sisustuksesta ja vaaleasta puusta, niin tarvitsen niiden kaveriksi vahvoja värejä. Sisustusmessujen eri näytteilleasettajat osasivat puun ja värien yhdistämisen todella hyvin! Vielä pitäisi osata itse luoda jotain yhtä nättiä omia huonekaluja käyttäen... 


Kuvan karvanojatuoli ei varsinaisesti noussut omaksi lemppariksi, mutta sen sijaan silmää miellytti tapa miten toi nurkkaus oli sisustettu. Ihanan yksinkertaista! Mulla on taipumus ahtaa hyllyt ja kaikki niin täyteen tavaraa, että kokonaisuus on lopulta runsaan sijaan enemmänkin sotkuinen. Vähemmän on oikeasti enemmän, erityisesti sisustuksessa. Kämppä pysyy siistinä paljon pidempään, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Muutama huolella valittu sisustusesine huonekalujen seurana on just tarpeeksi. Ja tuollainen astetta näyttävämpi seinä on kuin sisustusesine jo itsessään! 

Ollaan J:n kanssa puhuttu jonkin verran siitä, että ruokapöydän ympärille olisi hauska saada eripariset tuolit. Ei olla vielä ihan varmoja minkä tyylisiä tuoleja siihen halutaan, mutta alla on aika kiva esimerkki eripari pöytäryhmästä. Jotain yhteensopivuutta tuoleista pitää löytyä, ettei kokonaisuudesta tule ihan hassu. Ehkä yhtenäinen väriteema voisi toimia? Tai sitten samaa mallia mutta eri värejä? Saa nähdä mitä keksitään.
2 comments:

  1. Ai että kun on nättiä! Rakastan sisustamista ja uusien uonekalujen ja pienien sisustusjuttujen hankkiminen on aina kivaa. Onneksi en mene Ikeaan kauein usein, koska sieltä löytyy aina paljon kaikkea, mitä ei oikeasti tarvitse :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikös! Mulla on ihan sama juttu :D Ja tosi usein tekee myös mieli vaihtaa tavaroiden järjestystä kotona - siitä tulee heti jotenkin freesi olo.

      Delete