Vallisaaressa on vielä kesäMä oon ennenkin hehkuttanut Helsingin edustan saaria, mutta hehkutetaan nyt vielä lisää. Me käytiin nimittäin eilen pienellä päiväreissulla Vallisaaressa, ja ihastuin siihen kovasti. Saari avattiin yleisölle jo pari vuotta sitten, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin käymän siellä. Onneksi edes nyt! Vallisaari on lumoavan kaunis, ja siellä saa ainakin näin alkusyksystä kuljeskella lähes itsekseen. Vieressä oleva Suomenlinna vetää itselleen kaikki turistit. Vallisaaren ympäri kiertää aika helppokulkuinen tie, eikä sivupoluille juuri kannata poiketa. Tai ei edes saa. Saaressa on joskus muinoin sattunut räjähdys, ja maaperässä saattaa yhä olla jotakin räjähdyksen jäljiltä. Sen vuoksi polulta poikkeaminen saattaa olla jopa vaarallista, vaikka aika hyvin saarta on ilmeisesti jo tutkittu ja siistitty. Pitkin polkua oli sijoiteltu erilaisia infokylttejä, joissa kerrottiin lisää saaren historiasta. Musta on yleensäkin kiva tietää vähän eri paikkojen menneisyydestä, mutta nämä Vallisaaren kyltit olivat kyllä erityisen mielenkiintoisia. 

Kaksi neljäsosaa meidän porukasta oli liikkeellä järjestelmäkamerat kaulalla, joten liikuttiin aika verkkaiseen tahtiin. Otettiin pieni saniaiskuvaushaaste itsellemme, ja kameran muisti täyttyikin nopsaan eri kuvakulmissa poseeraavista saniaisista. Unohdettiin tosin käydä läpi toistemme kuvasaldot, hups! 
Siinä missä mun kämpän ikkunoista näkyy jo tsiljoona keltaista lehteä, niin Vallisaaressa oli vielä ihan vihreää. Jäätelökiska oli auki, ja rennon syyssunnuntain sijaan tuntui ihan kesälomalta. Jos muuten käytte Vallisaaressa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan noita jäätelöitä! Mä valitsin itselleni tiramisun ja turkinpippuri-lakun, ja J valkkasi kaktus-viikuna-mustikkasorbetin. Kaikki kolme makua olivat ihan törkeän hyviä. Ainoa muistutus syksystä tuli jäätelötauon jälkeen, kun jätskistä jäähtynyt keho tarvitsi lisäkerroksia ylleen. Ei kesällä vaan...
Kaiken kaikkiaan meillä oli tosi ihana reissu Vallisaareen. Vaikka mulla on tosi nättiä luontoa mun kämpänkin lähettyvillä, niin on tuollainen päiväreissu ihan eri asia. Ja oli aika ihana päästä veneilemäänkin pitkästä aikaa. 

Ihanaa alkanutta viikkoa tyypit! Muistetaan nauttia näistä alkusyksyn lämpimistä keleistä, kun kesä ja syksy molemmat näyttää meille parhaita puoliaan. 

2 comments:

  1. Olen itsekin kuullut, että Vallisaari on lumoavan kaunis. En ole vielä käynytkään Vallisaaressa. Täytyykin pitää tuo jäätelökioski mielessä ja testata turkinpippuri-lakujäätelöä. https://www.aarresaaret.fi/vallisaari/

    ReplyDelete