Postikortteja PrahastaRehellisesti sanottuna en oikeastaan edes tiedä, miten me päädyttiin matkustamaan Prahaan. Mulla ei ollut mitään erityisempiä mielikuvia kaupungista tai edes koko maasta, eikä se ole ikinä ollut mun minkään "täällä haluan käydä" listan joukossa. Joskus sattuma on kuitenkin paras opas, sillä Praha on ihan älyttömän ihana kaupunki. Sellainen, jossa joka mutkan takaa avautui uusia kiinnostavia kujia, ja jossa auringonlaskut näyttivät vieläkin paremmalta kuin muualla.
Löydettiin Prahasta noin tsiljoona kivaa ruokapaikkaa. Tai siis herkkupaikkaa. Maistettiin kuuluisia piippupullia (jotka muuten eivät ole oikeasti Tšekistä vaan Unkarista) omenatäytteellä, ja jopa J oli sitä mieltä että täytetty piippupulla on liian makea. Toista kertaa ei ehditty pullaa maistamaan, mutta luulen että ihan pelkkä pulla olisi kaikkein parhaimman makuinen.

Käytiin myös superihanassa piparikaupassa nimeltä Perníčkův sen. Taidokkaasti koristeltuja keksejä ja herkullisen näköisiä tsekkiläisiä leivonnaisia. Ostettiin sieltä muutamat (varmaan viisi erilaista) maistiaisherkut, ja kaikki oli ihan älyttömän hyvää! Musta on ihana testata paikallisia leivonnaisia ja ruokia aina reissussa ollessani, koska noh, ruoka on hyvää, ja koska koen että ruokakulttuuri on iso osa maan identiteettiä. Jos sä ajattelet samoin ja oot menossa Prahaan, niin suosittelen lämpimästi piipahtamaan tässä piparileipomossa.
Vaikka Praha oli ihana myös päivisin, niin koin että kaikkein tunnelmallisinta siellä oli iltaisin. Silloin, kun aurinko alkoi laskemaan ja värjäsi kauniit vanhat rakennukset kullan ja vaaleanpunaisen sävyillä. Ja silloin, kun ulkona oli jo pilkkopimeää ja kauppojen ja kahviloiden ikkunat loistivat kutsuvina. Yleensä reissatessa tykkään olla liikenteessä mahdollisimman aikaisin aamulla, kun suurin osa turisteista vielä nukkuu, mutta Prahan tunnelmaan sopi paremmin kiireetön iltapäivävaeltelu. 

2 comments:

 1. Yhdessä vaiheessa itsekin mietin, pitäiskö lähteä Prahassa käymään, ihan halpojen lentojen perusteella. Joku päivä mä sinnekin vielä päädyn! Tosi nättejä kuvia oot taas saanut reissusta <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ainakin suosittelen meidän reissun perusteella ^_^ Oli tosi ihana kaupunki. Tuli vähän mieleen Tallinna ja etenkin se vanha kaupunki siellä, mutta vaan isompana.

   Delete