4 | 5 x jouluinen bujoideaBullet journal on jouluintoilijan paras ystävä. Sinne saa niin kätevästi kirjattua vaikka mitä jouluun liittyvää, ja toisaalta sen sivuilla voi myös fiilistellä niin paljon kuin haluaa. Itse olen muun muassa leikellyt ja liimaillut jouluisen inspiraatioaukeaman, ja ajattelin käyttää ylijääneet kuvat viikkosivujen koristeluun. Lisäksi olen tehnyt mustalla tussilla pari sellaista jouluaukeamaa, joita tulen täyttämään pitkin kuukautta. Poimi alta vinkit omaankin bujoosi, jos sellaisen omistat, tai väsää näitä vaikka kalenterin tyhjille sivuille!Joulukalenteri: Alunperin ajattelin tehdä joulukalenterin omalle sivulleen, ja ämpärilistan omalleen, mutta totesin niiden näyttävän paljon paremmalta näin. Joulukalenterihan voi olla periaatteessa minkä näköinen vain, mutta mä päädyin piirtämään tytön raidallisessa kaulahuivissa. Tarkoitus on joulukuun edetessä värittää noita raitoja, kunnes sitten jouluaattona tytön huivi on kokonaan väritetty. Todennäköisesti myös tyttö itse saa väriä tässä päivien edetessä.

Ämpärilista: Mitä kaikkea haluan joulukuun aikana tehdä? Bongasin pinterestistä supersöpön ämpärilistan, jossa jokaisen kohdan viereen oli piirretty siihen liittyvä kuva, ja kokeilin toteuttaa sellaisen omaankin bujooni. Väritysteema jatkuu tässä, sillä ajattelin värittää noita ämpärilistan kuvia sitä mukaa kun saan listaan merkkaamiani asioita toteutettua.Tapahtumapolku: Joulukuussa on noin miljoona ihanaa tapahtumaa. Siistä perinteisen kalenterin lisäksi tein myös oman tapahtumapolun, johon merkkaan pelkästään jouluiset tapahtumat. Päivämäärät merkkaan vain tapahtumien yhteyteen, mutta järjestyksen säilyttämiseksi tapahtumat kulkevat ylhäältä alas niin, että jouluaatto on ihan alimmaisena. Tapahtumiakin tulen täydentämään polulle sitä mukaa kun niitä bongailen.

Lahjalista: Tämä taitaa olla aika perinteinen joulubujon sivu, mutta halusin sen silti mukaan omaanikin. Piirsin pienen kasan paketteja, joihin kirjaan sitten lahjaideoita eri henkilöille. Pysyy kätevästi kärryillä siitä, mitä aikoo hankkia tai tehdä kenellekin.Ihanimmat joulumuistot: Kuukauden lopuksi on aika kääriä muistot pakettiin. Mulla on aina jonkinlainen "muistosivu" bujossa, mutta tästä halusin tehdä erityisen jouluisen. Siksi lisäsin mukaan omat kohdat muun muassa kaakaolle ja juhlille. Ja tietysti mahdollisimman jouluinen kuvitus siihen viereen! Näihin muistosivuihin on ihana palata myöhemmin, kun kuukauden parhaat palat löytää yhdeltä aukeamalta.

Kaikki nämä sivut ovat vielä toistaiseksi aika mustavalkoisia, mutta joulukuun edetessä aion värittää ja koristella niitä lisää. Loistavaa tekemistä esimerkiksi pitkille automatkoille. Toivottavasti näistä löytyi jotain pientä inspistä teidänkin bujoihin tai kalentereihin. Ja hei, nähdään taas huomenna seuraavan joulukalenteriluukun parissa!

2 comments:

  1. Mun on pitänyt pitkään aloittaa bujoilu, mutta en saa aikaiseksi enkä kyllä tiedä tulisiko siitä mitään :D Hyviä ideoita, joita voisin hyödyntää kalenteriini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa kokeilla, jos kiinnostaa! Eipä siinä paljoa menetä jos kyllästyykin sit myöhemmin :D Ite oon tehnyt niin, että kiireisempinä kuukausina pidän bujon supersimppelinä, ja sit esim nyt kun on enemmän aikaa niin panostan bujoonkin enemmän.

      Delete