5 | PikkujoulutunnelmiaPuiden välistä pilkottava valo laajenee, kun auto kaartaa lähemmäs. Tummat oksat väistyvät kutsuvan näyn tieltä. Mökin ikkunat valaisevat lämmöllään ympäröivää pimeyttä. Kymmenet kynttilät tuikkivat kauniisti, joku leipoo pipareita keittiössä ja keskellä kaikkea seisoo kimmeltävä kuusi. Tuntuu jo melkein joululta. Iloinen hälinä kantautuu korviin, kun astun ovesta sisään, ja pian laitetaankin jo pystyyn illan ensimmäinen lautapeli.

Mökin puiset seinät ja perinteinen sisustus ovat täydellinen ympäristö tunnelmallisille pikkujouluille. Joulukuusen ja kynttilöiden lisäksi muuta koristusta ei oikeastaan edes tarvita, kun mieli jo seikkailee Korvatunturilla. Puuta ja vihreää, kynttilöitä ja hieman kimaltavaa kuusennauhaa. Ystävien keskellä joululaulujen soidessa taustalla on täydellisen hyvä.

Istun nojatuolissa ja vain nautin hetkestä. Kiireisen viikon päätteeksi on ihana karata muualle. Pikkujoulut mökkimaisemissa on kuin kokonaan toisesta maailmasta. Ei tarvitse miettiä tekemättömiä asioita, voi vain hengittää joulun tuoksuja ja olla tuttujen ihmisten seurassa. Maistaa hieman kuumaa glögiä ja ihailla sitä miten kauniisti valot heijastuvat mökin ikkunoista. 
Päivä kääntyy iltaan. On saunaa ja lisää pelejä. Osa rohkenee avantoonkin, mutta itse istun mieluummin sisällä lämpimässä. Ehkä ensi kerralla... Juuri nyt tuntuu kuitenkin parhaalta vain istua ihmisten ympäröimänä, vaihtaa kuulumisia ja muistella lapsuudesta tuttujen pelien sääntöjä.

Näistä mökillä vietetyistä pikkujouluista on jo reilu viikko aikaa, mutta rentoon tunnelmaan on ihana palata jälkeenpäinkin. Pikkujoulut osuivat keskelle tämän lukukauden pahinta deadlinesumaa, mutta koko päivänä ei stressannut ollenkaan! Ei sitä tarvitse kuin vähän luontoa, hyvä seuraa ja ripauksen joulumieltä, niin elämästä tulee äkkiä paljon helpompaa. Ja nyt kun suurin osa kouluhommista on selätetty, voi muutenkin ottaa jo hieman rennommin ja iloita lähestyvästä joulusta.

Nähdään taas huomisen luukun parissa ♥


2 comments:

  1. Ihanan tunnelmallinen postaus, mökillä ajan viettäminen ilman kiirettä on kyllä parasta! <3

    ReplyDelete