Turku on yksi mun lempikaupungeista Suomessa, ja viime viikonlopun reissun jälkeen muistin taas erityisen hyvin miksi. Lumisohjon peitossa ja keskustan remontin keskelläkin Turku onnistuu olemaan kaunis. Erityisesti keskustan vanhat puutalot ovat mielettömän söpöjä, ja kaupungin läpi kiemurtelevassa joessa on ihan oma tunnelmansa. Suunnittelin jo tulevani kesällä takaisin, tilaavani kahvin jostakin jokirannan kahvilasta ja istuvani siinä noin puoli vuosisataa. Nyt talvella piti tyytyä sisätiloihin, mutta eipä se Turun kahvila- ja ravintolatarjonnan keskellä haitannut lainkaan. Onnea on Turussa asuva ystävä, jonka luona kyläillessä voi aina pikkuisen ihailla myös lempikaupunkia.
Tämänkertaisella Turku-visiitillä käytiin katsastamassa muun muassa Tintå, jossa tehdään kuulemma Suomen parasta pizzaa. Iiihan niin parasta siellä ei omasta mielestäni ollut, vaan mun listalla helsinkiläinen Capperi vie edelleen voiton. Mutta törkeän hyvää oli kyllä Tintåssakin, Turun parasta ehdottomasti. Ja plussaa heille mielenkiintoisista täytevaihtoehdoista! Nyt tiikeriravut houkuttelivat liikaa, mutta ensi kerralla voisin testata vaikkapa päärynä-sinihomejuustopizzan!
Ystäväni, jonka luona olimme, on hiljaittain ollut Japanissa. Hän järjestikin meille sunnuntaiaamuna ihanan japanihenkisen brunssin. Oli misokeittoa (jota kuulemma syödään aina ja kaikkialla), merilevästä, porkkanasta ja soijasta koottua hijiki-salaattia, lettuja yuzu-siirapilla, kalaa ja tietysti ankoa eli makeaa paputahnaa. Sitä kuulemma laitetaan japanissa ihan kaikkeen, joten tietysti myös meidän brunssilla piti sitä olla. Pitää myöntää että suhtauduin ehkä pienellä varauksella makeaan paputahnaan, mutta se olikin yllättävän hyvää. Ylipäätään japanilainen keittiö iskee mun makuhermoon, joten oli kiva päästä maistamaan uusia japaniruokia.
Mulla on aina jotenkin erityisen inspiroitunut olo Turussa vierailun jälkeen. En tiedä onko syynä kaupunki itsessään, vai ystävän näkeminen. Ehkä molemmat. Kaivoinkin meidän reissun jälkeen vesivärilehtiön pitkästä aikaa esiin, ja maalailin koko eilisen illan. Nytkin tekisi mieli tarttua pensseliin, joten ehkä voisin keittää kupillisen teetä ja maalailla hieman lisää.
Liity lukijaksi tästä.
Olipas ihanan tunnelmallinen teksti ja kuvat ♥ Toi päärynäpizza kuulostaa kieltämättä mielenkiintoiselta, jäisi kuitenkin itsellä maistamatta :D Turku vaikuttaa niin kivalta kaupungilta, ois niin ihana päästä käymään siellä joskus!
ReplyDeleteKiitos Sini ♥♥ Mä oon syönyt joskus omppua, kiiviä ja banaaniakin suolaisessa pizzassa (oli eri pizzat) niin päärynä menee ihan iisisti alas mulla :D
DeleteIhania kuvia ja ihana postaus! Turku on mulle melko vieras kaupunki, mutta nyt joululomalla tuli siellä vietettyä useampi päivä, kun pikkusisko muutti sinne syksyllä opiskelemaan. Tosi kaunis ja tunnelmallinen paikka, niinkuin sanoitkin - Tintåssa on varmaan pakko ensi kerralla käydä syömässä, sillä kaikki on kehuneet sitä niin paljon :)
ReplyDeleteKiitos ♥ Turku olis ihan älyttömän kiva opiskelukaupunki! Nyt joutuu tyytymään vaan visiitteihin :D Käy ihmeessä! Toinen tosi kiva ravintola on Tiirikkala, josta saa ainakin järisyttävän hyvää brunssia.
DeleteMukava kirjoitus ja hyvät kuvat :) toi päärynäpizza menee kyl testaukseen ens kerralla kun on suuntana Turku! Ja pitäis varmasti myös tuota Capperia käydä kokeilemassa, joten kiitos myös tästä vinkistä :D
ReplyDeletehttps://anninasusanna.blogspot.com/
Kiitos Annina ^_^ Joo Capperi on ihan mun lempparipizzeria Suomessa, ja voittaa ainakin omasta mielestäni myös monet italialaiset pizzapaikat ♥
Delete