15 - Sundays are for cakesSaksassa sunnuntait on erityisen spesiaaleja päiviä. Kaupat pysyvät kiinni, eikä esimerkiksi remppaaminen sunnuntaina tulisi kuuloonkaan. Sen sijaan ihmiset kerääntyvät koteihin tai kahviloihin nauttimaan ihanista kakuista läheistensä kanssa. Osa leipomoistakin saattaa olla sunnuntaiaamuna auki hetken ihan vain jotta ihmiset saisivat kakkuja kakkupäiväänsä.

Sundays are special days in Germany. Shops are closed and renovating or other things like that are a big no-no. On Sundays, people cozy up at home or at a café, and eat cake with loved ones. I heard that some bakeries even open for few hours in the Sunday mornings just for people to be able to buy some fresh cakes if they don’t want to go to cafés. Kahviloissa istuminen on muutenkin aika suosittua, mutta sunnuntaina homma paisuu ihan uusiin ulottuvuuksiin. Kierrettiin kaverin kanssa useita kahviloita yhtenä sunnuntaina, kun yritettiin löytää joku jossa olisi vapaita pöytiä. Lopulta luovutettiin ja jäätiin yhteen paikkaan odottamaan, että joku lähtee pois. Yhdessä pöydässä ystäväporukka pelasi korttipelejä, ja toisessa pöydässä hengasi perhe jonka lapset leikkivät iloisesti lattialla. Kuin olohuone, paitsi että oltiin kahvilassa. Kaikki olivat viettämässä laatuaikaa ja pitämässä hauskaa. Toki ihmiset ovat yleensäkin iloisia kahviloissa käydessään, mutta sunnuntaisin tunnelma on erityisen rentoutunut.

Cafés are popular here anyway, but on Sundays it gets even more busy. Some weeks ago, me and my friend were in the city center trying to find a café with at least one empty table, but there was none. We gave up at some point and just waited at one place until someone left. Some group of friends was playing with cards at one table, and at another table there was a family with small kids that played around on the floor. Like a living room, but we were in a café. Everyone was just having a good time. I mean, of course people are having a good time at cafés in general, but it’s even more so on Sundays.Tykkään älyttömästi saksalaisten mentaliteetista sunnuntaita kohtaan. On ihanaa, että tässä aina kiireisessä maailmassa on kokonaan rentoutumiselle tarkoitettu päivä. Kakut ovat kiva bonus siihen päälle, haha. Sunnuntaithan on alun perin olleet lepopäiviä myös Suomessa, mutta merkitys on viime aikoina selvästi vähentynyt. Rehellisesti sanottuna molemmissa tavoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi voi olla, että mulla on tosi kiireinen lauantai enkä ehdi käydä ostoksilla. Sunnuntaina syödäänkin sitten puuroa tai muuta kaapista valmiiksi löytyvää. Suomessa voisi vain kipaista lähimpään kauppaan hakemaan tarvitsemansa. Samaan aikaan uskon että rauhoittuminen ja rentoutuminen ovat paljon helpompia toteuttaa kun kaikki muutkin ympärillä tekevät niin.

I really like the German mentality they have towards Sundays. In this always busy world, it’s so nice to have a day that is dedicated for relaxation. Cakes are just a bonus haha. Sundays are originally a day of rest in Finland too, but I think the meaning has faded a lot. I’m not gonna lie, there are some positive and negative sides on both ways. For example, if I’m really busy on Saturday and don’t remember to go grocery shopping, it might happen that on Sunday I don’t have anything to eat other than porridge I always have in my cupboard. In Finland I could just go to the closest store and buy something fresh. At the same time, I think that it’s easier to actually take time to stop and relax when the whole country is doing the same.Nämä tän postauksen kuvat eivät ole sunnuntailta, vaan viime perjantailta kun juhlittiin ystävän syntymäpäivää. Olen kävellyt kyseisen kahvilan ohi niin monta kertaa, ja halunnut käydä siellä, mutta se on aina tupaten täynnä. Mulla oli silti tunne että tulisin tykkäämään kahvilasta älyttömästi kunhan pääsisin vierailemaan siellä, ja jopa suosittelin sitä mun ystävälle vaikkei mitään omakohtaista kokemusta ollutkaan. Olin onneksi oikeassa, ja paikan kakut on vielä ihanamman makuisia kuin näköisiä. Ja se on paljon se! Kun oltiin lähdössä, niin ostin vielä vähän kakkua kotona syötäväksikin. Kahvilan nimi on siis Annabatterie, ja se sijaitsee Mainzissa, Saksassa. Lämmin suositus sille, jos vierailette joskus Mainzin suunnalla.

These pictures are not from Sunday, but from last Friday when we celebrated my friend’s birthday. I’ve seen this one café so many times and wanted to visit there, but it’s always so crowded. I still got the feeling that it’s going to be one of my favorite cafes once I actually get to visit it, and I even told my friend to eat there when I listed some of my favorite places in Germany to her. I was right though; the cakes are even better than what they look like (and they look gooood) and when we were leaving I bought something for home too. The café is Annabatterie in Mainz, Germany, and I really recommend it if you’re ever visiting Mainz.

Subscribe here.

No comments:

Post a Comment