18 - Christmas Shopping In KoblenzSuunnattiin eilen iltapäivästä kohti Koblenzia. Käytiin kaupungissa jo joskus alkusyksystä, joten nyt mentiin turistikierroksen sijaan ihan vain joulukierrokselle. Haluttiin tsekata Koblenzin joulumarkkinat ja tehdä hieman jouluostoksia. Hauska stoori tähän väliin: oltiin puhuttu kaverin kanssa useista eri paikoista joissa voitaisiin käydä, enkä enää tavatessa muistanut että mihin oltiin lopulta päädytty. Oli hauskaa valmistautua reissuun jonka määränpäästä ei ollut ihan varma. 

We headed to Koblenz yesterday afternoon. We had already visited it this autumn, so now we didn't bother with any touristy things. Instead we just wanted to see the Christmas market and do some Christmas shopping. A fun story: we had talked about many possible options where to visit, so when we met I wasn't actually sure what we had decided. It was a bit funny to prepare for a trip when I didn't remember the destination.

Koblenzin joulumarkkinat olivat selkeästi omannäköisensä. Enkeliteemaa ja vaaleita sävyjä. Samaan aikaan aika moni koju näytti keskittyvän alkoholiin, ja varsinaisia koristekojuja ja ruokaa myytiin selvästi vähemmän kuin monilla muilla markkinoilla. Ostettiin molemmille rasiallinen kuumia churroja ja pysähdyttiin niitä mutustellessa katsomaan luistelijoita. 

Koblenz Christmas market was different from the others I've seen. Angel theme and light colours everywhere. Many stalls seemed to focus on alcohol, and decorations and food were only on a second place. We bought a pack of churros each and ate them whilst watching ice skaters.
Mun tekee kamalasti mieli luistelemaan, mutta ei ole tullut vastaan hyvää tilaisuutta. Saksan talvi on kovin vetinen, ja oikeastaan joka kerta kun olisi ollut tilaisuus luistella, on ilma ollut joko sateinen tai niin lämmin että jään pinnalla lainehtii vettä. Niin myös Koblenzin reissulla. Kojujen kiertelyä sade ei onneksi haittaa, mutta luistelemaan haluaisi ihan kunnolliselle jäälle. Varsinkin kun se on maksullista.

I really wanna go ice skating, but haven't had a good opportunity yet. Winter in Germany is so wet, and every time I've thought about ice skating, it has been either raining or just so warm that there has been a layer of water on top of the ice. That happened in Koblenz too. Christmas markets are still nice when it's raining, but ice skating needs proper weather. Especially as it usually costs something.

Joulumarkkinat ei mun mielestä olleet ihan yhtä kivat kuin muut joissa olen käynyt, mutta meillä oli niiden lisäksi toinenkin päämäärä; jouluostokset. Löysin pari kivaa lahjaa, nyt pitää vain toivoa että kaikki mahtuu joululomalaukkuihin mukaan... Jokatapauksessa, kivaa meillä oli churroineen ja kaikkineen.

To be honest, the market wasn't as nice as the other German Christmas markets I've been to, but we had another mission too; Christmas shopping. I found some nice presents, now I just have to keep my fingers crossed that they all fit in my holiday bags... Anyway we had a good time in Koblenz, with churros and all.Subscribe here.

No comments:

Post a Comment